Велинград - online - БСП постави две цели: Победа на местно и национално ниво 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

БСП постави две цели: Победа на местно и национално ниво
Публикувано 2011-10-11 10:48:06 от темпо

Кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин се срещна с велинградчани вечерта на 5 октомври. Голямата зала на общината бе пълна с хора, които посрещнаха семейство Цветанка и Ивайло Калфин със скандирания “БСП!” и “Победа”. Емоционалният градус вдигна и песента “Мой роден край”, изпълнена от седмокласника Сонай Юсеин.

Именно текстът на песента накара кандидат-президента да търси отговор на въпроса защо България може да бъде, но не е една от най-цветущите държави в Европа: “Липсва ни национална кауза, идея, която да обедини българите. Ние сме хубави, но скептични хора. Постоянно сменяме посоките.” Според г-н Калфин България не върви по пътя, по който трябва и отговорността е на управляващите. В страната съществуват две реалности - едната е тази на ГЕРБ, но животът е доста по-различен и Катуница е пример за това доколко хората не вярват на институциите и че има справедливост. “Въпреки взривоопасната обстановка в Катуница министърът на вътрешните работи е в отпуска и ходи по концерти, а на това отгоре ГЕРБ иска още власт”, каза Ивайло Калфин. Той подчерта, че заедно с кандидата за вицепрезидент Стефан Данаилов участват в предизборната битка не за служба, а заради идея - да не се разраства октоподът от безхаберност и липса на грижи за хората. Ролята на президентската институция е именно да поставя диагнозата и да настоява институциите да работят за решаване на проблемите, които истински вълнуват българите - според И. Калфин това не са магистралите, а доходите, работните места, здравеопазването и образованието. Г-н Калфин заяви и пълната убеденост, с която подкрепя Иван Лебанов за втори кметски мандат във Велинград и за листата за общински съветници от БСП.
Независимият кандидат за кмет Иван Лебанов благодари на актива на БСП за подкрепата през четирите години на мандата и заяви, че е социалист по убеждения, но е доказал, че може да работи с всички. Той припомни тежките битки, спечелени през мандата и бе категоричен, че 4 г. е отстоявал и сега няма да допусне да се прокарват бизнес интереси във Велинград. “Служебната ми кола бе запалена, заплашват моето семейство, но няма да ме спрат”, каза Иван Лебанов. Той подчерта, че не може да се говори, че общината има дефицит от 5 милиона и припомни, че като кмет е проверяван 56 пъти от различни институции. “Никога не си предавам идеите, приятелите и работата. Ако ме изберете, ще работя по същия начин и със същия екип”, завърши словото си Иван Лебанов.
Срещата приключи с поредица от въпроси към двамата кандидати, зададени от присъстващите в залата.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води