Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.10.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.10.11
Публикувано 2011-10-11 10:51:26 от темпо

ВКТВ Общинската фирма “ВКТВ” - Велинград дължи 55 492 лева за такса водоползване през последните 10 години. Фирмата попадна в списъка на 51 длъжници, оповестен от “24 часа” на база на официална информация от ПУДООС - предприятието към еко-министерството, което отговаря за събирането на таксите. Таксата за водоползване е 1.5 ст/кубик, а приходите от нея са за строежи на пречиствателни станции и нова ВиК инфраструктура. Фирмите-длъжници са предимно държавна собственост, като общите им задължения са около 30 милиона лева.


БЕЗПЛАТНО Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания “Св. Петка Българска”ще отбележи своя патронен празник 14 октомври (Петковден) с безплатно изследване на дишане и пулсометрия за всички желаещи жители на Велинград. Изследванията в Пневмоболницата ще се извършват от 9 до 12 часа само на 13 октомври (четвъртък) в кабинет № 6, а предварителното записване е на тел. 5 32 73.

ТЕСНОЛИНЕЙКА Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че германски инвеститор е заявил интерес към жп-линията Септември - Добринище и до края на годината тя може да бъде отдадена на концесия. На фона на кризата в БДЖ бъдещият концесионер смята да заложи на атракционни пътувания с парен локомотив и стари вагони, но това е и шанс да се запази линията.

СУПЕРМАРКЕТ Във Велинград започва строеж на втори супермаркет. “Билла” ще строи новия магазин в съседство с автогарата.

КАРА ТЕПЕ По инициатива на Дружеството за защита на Родопите и на Дружба “Родина” във Велинград на 5 октомври бе отбелязана 99-та годишнина от Балканската война. На Кара тепе, пред паметника в памет на войводата Иван Ботушанов и неговите 50 четници, се събраха политици, граждани, ученици, роднини на войводата. Костадин Ушев произнесе слово, посветено на Балканската война и нейните герои. Сред официалните гости бяха зам.-областният управител Ваня Минкова, врид кметът Исмет Бабучи и кандидати за кметове и съветници.

ГЛОБА Регионалната инспекция по околната среда и водите наложи глоба от 2000 лева на “Булгарцвет-Велинград” ООД. фирмата, в чийто двор наскоро избухна пожар, е наказана заради пропуски при класификацията и отчетността на отпадъците.

ПОЕТИ По случай международния ден на поезията и музиката 1 октомври Дружеството на писателите в Пазарджик проведе голямо литературно четене. Със свои стихове участваха и Христина Димова, Ангел Горанов и Петър Гелин, както и поети от Италия и Гърция.

ХОДЕНЕ Ученици и туристи взеха участие в похода, организиран от община Велинград по повод Световния ден на ходенето. Тази година събитието бе изместено на 8 октомври, тъй като денят съвпада с изборите на 23 октомври.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола