Велинград - online - В пощата вече има и книжарница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В пощата вече има и книжарница
Публикувано 2011-10-17 21:31:04 от темпо

От петък, 14 октомври, в Централна поща във Велинград заработи нова книжарница. Тя е една от 500-те, открити благодарение на инициативата “Да върнем книгите при хората”, в която сили обединиха “Български пощи” и издателство “Световете”.

Книжарницата откри лично изпълнителният директор на “Български пощи” Деян Дънешки. Държавната фирма разполага със сериозна база и професионалисти в цялата страна и така може да помогне книгите да стигат и до хората в по-малките населени места. Г-н Дънешки изтъкна, че от 5000 книжарници в страната са останали едва 300 и затова инициативата е навременна и полезна. В Пазарджишка област подобни книжарници вече работят в 7 общини, а във Велинград ще има и в трите пощенски пункта, допълни зам.-областният управител Ваня Минкова. Инициативата бе приветствана и от и.д. кмет на общината Исмет Бабучи.
Директорът на “Световете” Захари Иванов рецитира свои стихове и зададе реторичния въпрос дали откриването на книжарница е пир по време на чума. Отговорът - българинът може без много други неща, но не и без духовност и книги. Неговата надежда е, че въпреки кризата има шанс да се възродят малките книжарници.
Сред велинградчани, дошли на откриването на книжарницата, бяха местни поети и писатели. Пред всички стихове прочете поетесата Анжела Димчева, а на финала с китара в ръце бардът Бойко Георгиев изпя авторски песни по текстове на Д. Дебелянов и Н. Вапцаров.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води