Велинград - online - Цветан Цветанов дойде да подкрепи кандидатите на ГЕРБ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Цветан Цветанов дойде да подкрепи кандидатите на ГЕРБ
Публикувано 2011-10-17 21:59:24 от темпо

На 11 октомври председателят на предизборният щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов направи обиколка в почти всички общини на област Пазарджик, за да подкрепи лично кандидатите на партията за местната власт. В Сърница и Велинград г-н Цветанов проведе срещи, на които заяви, че когато в ГЕРБ са обсъждали кой да бъде техният кандидат за кмет на община Велинград, Ангел Даскалов е бил безспорен фаворит.
Като депутат за 2 г. Ангел Даскалов познава реалните проблеми на хората и е създал много контакти с министри, подчерта Цв. Цветанов. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи изтъкна, че правителството не дели общините на малки и големи и оповести новото решение за провеждане на изнесени заседания на Министерския съвет, за да се чуят отблизо местните проблеми. Като пример за управленско бездействие той посочи състоянието на пътя Доспат - Сърница и направи сравнение, че в мандата на тройната коалиция за пътна инфраструктура са разплатени 25 милиона лева, а за 2 години ГЕРБ е вложил 40 пъти повече средства за решаване на реални инфраструктурни проблеми. Цветан Цветанов акцентира и на изборите за президент и вицепрезидент, призовавайки за подкрепа на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Той обърна внимание и на опасността от купен вот, на която може да се противодейства с висока избирателна активност.
Ангел Даскалов постави като свои приоритети новите работни места и привличането на инвеститори. Той припомни, че ГЕРБ застана твърдо зад общинската болница, за която е осигурена добра държавна субсидия и възможността да получи европейско финансиране. До 2014 г. Велинград трябва да изгради пречиствателна станция. Нужно е да се подобри и инфраструктурата, за да се развива туризмът и това се прави с ремонтите на пътищата Церово - Юндола, Юндола - Разлог и Батак - Доспат. Г-н Даскалов съобщи новината, че скоро Велинград ще стане университетски център: ще бъде разкрит филиал на Висшия аграрен селскостопански университет - Пловдив за дистанционно обучение. Желанието на университета е да закупи сграден фонд във Велинград, а възможностите за съвместни проекти в областта на земеделието, животновъдството и горите са големи.
“В момента Община Велинград е във финансов колапс”, каза А. Даскалов и се аргументира с проекта за парковете, по който няма актуване и плащане. “Има опасност тези 9 милиона лева да отидат на гърба на държавата и гражданите. Едно такова задължение ще фалира общината”, подчерта кандидат-кметът, допълвайки проблемите с обществената поръчка за ВиК мрежата в Грашево и неизпълнени процедури по проекта за общинската болница.
От залата прозвучаха три изказвания: София Ключкова говори за нуждата от активно гражданско общество и управление, достъпно до хората; Никола Боков подчерта, че сега е моментът да стане проектът “Сютка”; гражданин, който се представи като “консуматор на Спа услуги”, обяви Велинград за бастион на тройната коалиция.
Цветан Цветанов отговори, че не поема обещания за “Сютка”, но поема ангажимент да провери. Той също застъпи тезата, че трябва да има коректив на властта от страна на гражданите и обеща прозрачно управление, ако ГЕРБ спечели кметския пост и подкрепа в Общинския съвет.
След Велинград Цв. Цветанов посети Ракитово, където на среща в читалище “Будилник” даде подкрепата си за кандидат-кмета на ГЕРБ Любомир Петков и листата за общински съветници. Пред читалището Цв. Цветанов участва и в групова снимка с кандидати и симпатизанти.
На 11 октомври вечерта в читалище “Отец Паисий” като част от кампанията на ГЕРБ Георги Мамалев изигра безплатен спектакъл, който повтори и в читалище “В. Левски”. По случай Петковден партията направи курбан за здраве в параклиса “Св. Петка” в курорта Юндола. Вечерта на 14 октомври на централния площад във Велинград концерт в подкрепа на ГЕРБ изнесе Илия Луков с ансамбъл “Пирина”.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай