Велинград - online - Проект помогна на повече от 150 деца и родители 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Проект помогна на повече от 150 деца и родители
Публикувано 2011-10-25 07:54:10 от темпо

В началото на ноември 2010 г. фондация “Бъдеще” Ракитово стартира проекта “По-добро образование, по-достоен живот” с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България”. Проектът е насочен към деца от ОУ “Христо Ботев” в Ракитово, загубили интерес към образователния процес и в риск да отпаднат от образователната система.

Пред екипа на организацията стоеше нелекият въпрос за откриването на причините за отпадането им от училище. Чрез работата на терен установихме непрекъснат контакт с родителите, успяхме да активираме родителското участие в училищния живот, заздравихме връзката родител-учител- дете. За децата, срещащи трудности при усвояване на учебния материал, бяха организирани допълнителни занимания в Образователния център за работа с деца и родители” към фондация “Бъдеще”. На децата от 5-8 клас предоставихме учебни помагала , а на децата от 8 клас и учебници.Чрез включването на децата в спортните мероприятия и в 5 клуба по интереси, провеждането на зелено училище, конкурс за най-приветлива стая се увеличи посещаемостта на децата в училище, както и техният интерес към образователния процес.
За децата, повишили успеха си, активно участвали в училищният живот, включили са се в дейностите по проекта беше проведена тридневна екскурзия с научно-познавателна цел “Опознай родината си”. За повишаване на здравната култура на децата и родителите бяха проведени здравни беседи на различни теми.
Общо в проекта са участвали 153 деца от 5-8 клас. 102 деца, участващи в клубовете по интереси, повишиха успеха си. В проекта участваха над 100 родители.
Горди сме с постигнатите резултати, но най-щастливи сме от факта, че от записаните в началото на годината 24 деца в 8 клас са завършили успешно всички, като 15 от тях продължават образованието си в средни училища. Това се случва за първи път в историята на училището.
За учениците, продължаващи своето образование извън Ракитово, беше обявен конкурс за стипендии. Десет са учениците, обучаващи се в Професионална гимназия по автотранспорт в Разлог. Пет от тях са спечелили стипендия , която покрива разходите за транспорт, учебници и учебни пособия.
Проектът приключва на 31 октомври 2011 г. Постигнатите резултати ни окуражават и силно се надяваме, че партньорството ни с фондация “Америка за България” и ОУ “Христо Ботев” ще продължи.
Фондация
“Бъдеще” - Ракитово

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води