Велинград - online - Първи еко-кемп във Велинград: 65 младежи в търсене на съкровища и зелени идеи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първи еко-кемп във Велинград: 65 младежи в търсене на съкровища и зелени идеи
Публикувано 2011-10-25 07:59:02 от темпо

Ако тези дни видите групи младежи с карта в ръка да издирват различни обекти в курорта, помогнете им - това са 65-те участници в първия по рода си международен еко-лагер, организиран от “Джуниър Ачийвмънт България” по идея на СОУ “Васил Левски” - Велинград. В него освен домакините участват техните нови приятели от Испания и Румъния. Еко-лагерът бе официално открит на 20 октомври в хотел “Здравец”, където са настанени участниците.

Възрастта на лагерниците е 15-17 години и всички те са разпределени в 12 отбора, като е спазено правилото във всеки отбор да има ученици от трите държави и никой да не познава останалите. “Идеята е взаимно опознаване и работа в екип, а главната цел на лагера е да развива “зелено”, екологично мислене и учениците на практика да видят, че може да се прави успешен бизнес, без да се пречи на природата”, каза Добромир Добринов от “Джуниър Ачийвмънт България”.
Първата задача бе “Търсене на съкровища”, като всеки от отборите бе “въоръжен” с карта на Велинград и със задача да намери различен обект. В Историческия музей лагерници навлязоха в тънкостите на писането на великденски яйца, други преживяха атракцията да варят яйца на топлия извор Мизинка в Каменица, трети търсиха сребриста ела в двора на Професионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов”.
В съботния ден със съдействието на УОГС “Юндола” участниците в еко-лагера засадиха гора от 30 фиданки на Юндола. Именно създаването на такава гора бе в основата на идеята, когато преди година г-жа Людмила Кьосова и ученическата компания към СОУ “Васил Левски” започнаха подготовката за еко-лагера.
Част от зелената насоченост на лагера бе и посещението в дърводелската фабрика на Албен Бакърджиев в Драгиново, където видяха целия процес на производство от дървени трупи до столове за ИКЕА. Отборите трябва да решат иновационен казус: как да се използват триците, които остават като отпаден продукт при производството. Най-добрата еко-идея ще бъде наградена в последния ден на лагера - 26 октомври.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България