Велинград - online - Съветниците избраха Валя Цветанова за врид кмет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците избраха Валя Цветанова за врид кмет
Публикувано 2011-10-25 08:06:19 от темпо

В 8.30 часа на 21 октомври Общински съвет - Велинград се събра на извънредно заседание, за да избере временно изпълняващи длъжността (врид) кмет на общината и на 10 кметства. Въпреки ранния час и последния ден за предизборна агитация, 27 от общо 29 съветници се явиха на сесията.

Председателят Мустафа Джамбаз съобщи, че Васка Колчагова е подала заявление, че от 29 октомври 2011 г. напуска групата на ЗНС и става независим съветник. Така след групата на ГЕРБ в края на мандата се разпадна и групата на ЗНС във велинградския парламент.
С пълно единодушие съветниците гласуваха 10 врид кметове на кметства, които ще работят до полагане на клетва от новоизбраните кметове: Али Якубов в Бирково, Пламен Кехайов в Кръстава, Сали Сунай в Пашово, Димитър Хаджиев в Драгиново, Джунка Мечева в Абланица, Сюлейман Рохлев в Рохлево, Айше Старкова в Побит камък, Снежана Мечева в Грашево, Муса Алендаров в Света Петка и Кемал Джасуров в Сърница.
При избора на врид кмет на Община Велинград бяха издигнати две кандидатури. Васка Колчагова предложи поста да заеме зам.-кметът Валентина Цветанова, а Мехмед Талипов издигна кандидатурата на зам.-кмета Исмет Бабучи, който до момента бе определен за изпълняващ длъжността кмет със заповед на кмета Иван Лебанов. 23 съветници подкрепиха г-жа Цветанова и тя бе избрана за врид кмет на общината със срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет. Не бе прието предложението на Златко Златанов врид кметът да подпише декларация, че няма да уволнява, назначава и подписва обществени поръчки без решение на Оперативното бюро към Общинския съвет, защото би противоречало на закона.
С избора на Валентина Цветанова за втори път на кметския пост във Велинград, макар и като временно изпълняващ длъжността, застава жена. За първи път това се случи през 2005 г., когато врид кмет по време на кампанията за предсрочни кметски избори бе Таня Гончева.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай