Велинград - online - Предизборни хляб и зрелища 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Предизборни хляб и зрелища
Публикувано 2011-10-25 08:17:06 от темпо

Банално, но вярно: предизборната седмица във Велинград спази утвърдената от векове рецепта за успешно управление с двете основни съставки “хляб и зрелища”.
“Хляб”-ът се появи в различна форма по време на срещите на кандидати за местната власт. Мераклиите за властта проведоха множество срещи, но най-ухажвани отново бяха възрастните хора, при които политиците отидоха на крака - кой с пасти, кой с изобилни шведски маси, кой с по-скромна почерпка.
Никой обаче не пести от обещанията, доказвайки колко прав е бил поетът, че човек може да се нахрани и с вяра.
За раздаване на “хляб” под формата на пари се говори от години, но поне във Велинград трудно се доказва. На тези избори наред с традиционни форми като дарения за клубове, джамии, църкви, екскурзии и плащане кеш, се роди нова мода - огромен брой застъпници, на които кандидатите за властта получиха законова възможност да платят, без това да попада под ударите на закона.
В навечерието на изборите велинградчани бяха залети със зрелища. На 19 октомври на централния площад бе издигната внушителна сцена за концерта на ДПС, който привлече огромна публика благодарение на фолк-звездите Джена, Цветелина Янева и Кали в комбинация с оркестър “Орфей” и театрално шоу с участието на Латинка Петрова и актьори от нашумелия сериал “Столичани в повече”. В политическата част на вечерта се включиха кандидатите на ДПС за кмет - Андрей Премянов и за съветници начело с Делян Пеевски. За ДПС агитираха кметът на община Пазарджик Тодор Попов, който се бори за втори мандат и народната представителка Искра Михайлова. Направи впечатление отсъствието на лидера Ахмед Доган, който по традиция идва във Велинград преди избори. Без ръководството на ДПС премина и големият концерт на Глория на 20 октомври в Драгиново.
Успоредно с концерта на ДПС в залата на близкото читалище “Отец Паисий” течеше предизборна среща на Движението на европейска интеграция (ДЕИ), която нямаше шанс да се пребори повече вниманието от страна на гласуващите.
На 20 октомври зрелищата продължиха с концерт на Десислава в подкрепа на кандидатите на ГЕРБ. Песните на Десислава въодушевиха публиката, а кандидат-кметът Ангел Даскалов пожела вечерта в деня на изборите 23 октомври концертът да бъде повторен за победата на ГЕРБ. Заедно с Десислава на сцената бяха и танцьорите на КСТ “Импулс”, а многократният шампион Георги Ганев за кратко стана учител на певицата в стъпките на стандартните танци.
В поредицата от зрелища зандидат-кметът Златко Златанов предложи на своите симпатизанти обедно шоу с участието на Миро. Звездният треньор от “Гласът на България” пя за велинградчани на 21 октомври по обяд и въпреки нестандартния час успя да събере голяма аудитория.
Последната среща от предизборната кампания бе организирана от Националния фронт за спасение на България вечерта на 21 октомври в читалище “Отец Паисий”. В особен вид “зрелище” стана участник кандидат-кметът от НФСБ Димитър Байрактаров, който дни по-рано бе арестуван при рутинна проверка от полицейски патрул в Костенец и това стана повод за политически скандал.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води