Велинград - online - Иван Лебанов - първият кмет с втори мандат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Иван Лебанов - първият кмет с втори мандат
Публикувано 2011-11-01 08:51:25 от темпо

На 30 октомври 2011 г. Иван Лебанов постигна историческа победа, ставайки първият кмет в новата история на Община Велинград, спечелил втори мандат.
В балотажа гласуваха 20 740 от имащите право на глас 35 902 жители на общината, действителните бюлетини са 20 285, а недействителните 455. Избирателната активност бе около 56% - близка до първия тур преди седмица, когато за кметското място се бориха 12 кандидати. На балотажа избирателната активност във Велинград се повиши, а в селищата от общината бе по-ниска.
В секциите във Велинград на втория тур гласуваха 11 032 от общо 21 180 избиратели или 52% - с 3% повече, отколкото на първия тур. В селищата от общината бюлетини пуснаха 9 155 от общо 14 722 гласоподаватели. Активността стигна 62.18% - с 3% по-малко, отколкото на 23 октомври.
Тази неделя изборите преминаха без констатирани сериозни нарушения, а в Общинската избирателна комисия постъпи само един сигнал за плакат на кандидат-президент в близост до избирателна секция в кв. Каменица. Преди деня на балотажа имаше отказали се от участие членове на секционните избирателни комисии, на чиито места партиите поставиха нови. В секциите в Крастава, където резултатите от първия тур се оспорват и в Рохлево, където членове на СИК бяха замеряни с камъни, комисиите бяха в нов състав. Опашките от първия тур не се повториха, на балотажа гласуването навсякъде вървеше бързо и по-добре организирано. Резултатите също дойдоха по-бързо, около 21 часа преднината на Иван Лебанов надхвърли 2000 гласа и стана ясно, че досегашният кмет ще спечели втори мандат.
Крайният резултат от кметските избори’ 2011: 11 388 гласа в подкрепа на независимия кандидат Иван Лебанов, 8 897 гласа за кандидата на ГЕРБ Ангел Даскалов. Иван Лебанов спечели и във Велинград, и в кметствата, като значителната преднина от 2491 гласа се дължи на гласовете от градските секции. Във Велинград за Ив. Лебанов гласуваха 6624, а за Анг. Даскалов 4408 - с 2216 по-малко. В секциите от района двамата кандидати получиха почти равен брой гласове: 4481 за Ангел Даскалов и 4674.(Гласуването по секции можете да видите в "Местни избори 2011" - резултатите са неофициални, възможни са минимални разлики, които не променят крайния резултат).
В изборната вечер настроението в щабовете на БСП и ГЕРБ бе различно. В ГЕРБ се поздравиха за победата на кандидат-президентската двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, а в БСП гръмнаха шампанско и фойерверки за победата на стария-нов кмет Иван Лебанов. Пред Старата община Иван Лебанов благодари на велинградчани и поведе хорото заедно със съпругата си Росица и шефа на предизборния щаб Георги Янчев.
В блиц-интервю за “Темпо” Иван Лебанов каза: “Благодаря на всички, които са гласували за мен. Хората повярваха, че ние - аз и моят екип, можем да променим Велинград. Били сме честни, открити, допускали сме грешки, но никога не сме позволили някой да присвоява общинска собственост. Горд съм с екипа си. С някои ще продължим заедно, с други ще се разделим, защото такъв е животът. С Общинския съвет ще водим диалог за създаване на разумно мнозинство в полза на развитието на общината. Този път би трябвало да го намерим. Искам да подчертая, че никога няма да предам гражданите на Велинград, няма да предам велинградчани!”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай