Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 01.11.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 01.11.11
Публикувано 2011-11-01 08:54:08 от темпо

СРАМ На Димитровден, 26 октомври, паметникът на Христо Ботев в центъра на Велинград, изглеждаше така - с бяла шапка с надпис “ДПС” върху монумента. Гавра, провокация или грозна “шега”? Отговор няма и няма да има. А извинение на Ботев дължим всички.


ПЪТ Областният управител Дончо Баксанов съобщи, че са осигурени 400 000 лева за ремонт на най-невралгичните участъци по пътя Велинград - Сърница. Ремонтът вече е в ход и при хубаво време ще продължи.

ЗИМА 1 ноември е срокът, в който общините трябва да са готови с подготовката за зимния сезон. Те трябва да представят в областната администрация доклад за осигурено финансиране и проведени търгове за избор на фирми, които ще отговарят за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа. В област Пазарджик за републиканските пътища тази зима ще се грижи пловдивският консорциум “Поддържане Пътища”.

ДЕЛО Отложеното за 27 октомври дело срещу екскмета Стоян Дулев и общинските служители Костадин Гелов и Георги Николов отново не се проведе - този път заради отсъствие на съдебен заседател. Новата дата, за която е насрочен процесът, е 8 ноември 2011 г.

КОМИСИЯ Националният компенсационен жилищен фонд към Министерския съвет взе решение за закриване на 6 местни комисии по чл. 8, ал. 2 от ЗУПТМЖСВ (за компенсиране на граждани с натрупани лихвоточки от жилищно-спестовни влогове). Една от закритите комисии е тази в Община Ракитово с председател Албена Имамова. Местната комисия в Община Велинград ще продължи да работи.

БУДИТЕЛИ В 11.30 часа в деня на народните будители 1 ноември ще бъдат поднесени цветя на плочата, поставена на мястото на първото класно училище в кв. Каменица. В 17 часа в Художествената галерия в Къщата на Цвета по случай празника ще бъде представена книгата на поетесата Боряна Стаева, озаглавена “Родолюбие”. На деня на будителите бяха посветени концерт и спартакиада в ОУ “Неофит Рилски” на 28 октомври и тържествена вечер с участието на школите от Общинския детски комплекс на 31 октомври в читалище “Отец Паисий”.

РЕКА Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) издадоха предписание на “Чепиноавтотранспорт”, след като по сигнал бе установено, че фирмата е натрупала тухли, бетон и армировка от разрушената автогара на левия бряг на река Чепинска. Повторната проверка на инспекцията е показала, че реката е почистена, а строителните отпадъци са подредени върху асфалтова площадка в имот на фирмата. От РИОСВ напомнят, че от 9 ноември 2011 г. санкциите за замърсяване на въздух, води и почви скачат драстично в пъти.

МЕЧКИ На територията на Пазарджишка област започва мониторинг на кафявите мечки. През 2010 г. такъв бе извършен област Смолян, а сега - в пазарджишката и пловдивска част на Родопите. Специалисти от министерствата на екологията и земеделието плюс служители на горските и ловни стопанства ще проучат популацията на кафявите мечки, като ще събират и ДНК материал от животните. Задачата им е да маркират 49 маршрута на мечките в 15 горски и ловни стопанства.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай