Велинград - online - “Звънче” вече и в Азия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Звънче” вече и в Азия
Публикувано 2011-11-08 08:40:13 от темпо

След успешното представяне на “Звънче” в Европа (два пъти в Берлин през 2009 и 2010 г. по покана от Българския културен институт и Българското посолство, две първи места на Мариам Маврова на международни фестивали в Полша и Унгария и трите участия на конкурси като гост-изпълнител в Македония, Черна Гора и Босна и Херцеговина на Анелия Рачева), велинградската вокално-инструментална школа “Звънче”, представена от Ива Папаркова, Иванка Алексиева, Цветан Нистеров, Янка Върбовска направи концертно турне в азиатската част на Турция.
Концертите бяха посветени на националния празник на републиката 29 октомври.
През седем дневния престой в град Фенике, на брега на Средиземно море, децата износоха два концерта пред многобройна публика от Холандия, Норвегия, Германия, Русия, Швеция, Турция и България. Участниците от градовете Сливен, Русе, Варна и Велинград пяха песни на български, английиски, италиански и испански. Концертът на 27.10.2011 г. беше изнесен пред кмета и общински представители на град Демре - най-южната точка на Мала Азия. Те останаха удивени от таланта на децата. Програмата беше много ранообразна: изпълнения на песни, модерен балет, фолклорна програма, тамбурашки оркестър. След концерта бе проведена среща-разговор с гостите от Демре и ръководителите на детските школи. Кметът се изказа много ласкаво за подготовката и изпълнението на децата, а нашата школа му поднесе подаръците, които бяха подготвени със съдействието на г-жа Нели Стефанова - директор на дирекция “Образование, култура и вероизповедания” в община Велинград. Всички гости бяха удивени от жеста, който направихме към тях. Естествено, ние успяхме да разнесем славата на нашия прекрасен град като СПА столица на Балканите.
На тази среща-разговор кметът на град Демре, където на 29.10.2011 г. трябваше да се изнесе третият заключителен концерт на децата по случай националния празник, ни уведоми за заповедта на министъра на културата да бъдат отменени всички тържества, като този ден се обявява за траурен в цялата страна. Причините са голямото земетресение в град Ван и размириците на кюрдски племена, причинили смъртта на 26 войници на границата с Иран.
Децата бяха възнаградени с екскурзия до град Кумлуджа, където видяха Юдеевото дърво, растящшо само в този район и цъфтящо само по Великден с червени цветове поради срама на Юда, че предава Исус Христос. Разгледахме и Демре - античния град на мира. Там се намират скалните гробници - една уникална гледка, датираща от времето на Ликийското царство през трети век. Посетихме църквата “Св. Никола” - името на светеца се свързва с чудесата на дядо Коледа, защото е помагал на болни и бедни деца, като е раздавал подаръци. Заредени с много положителни емоции и нови запознанства на 30 октомври децата разгледаха и Памук кале - място, свързано с живота на Клеопатра. След което, запазили чудесни спомени от гостоприемството на Турция, се завърнахме в България.
Йорданка Казалиева, ръководител на “Звънче”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води