Велинград - online - Оттеглиха част от жалбите срещу избора на Общински съвет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Оттеглиха част от жалбите срещу избора на Общински съвет
Публикувано 2011-11-08 08:54:38 от темпо

На 4 ноември 2011 г. в Административен съд - Пазарджик започна делото, образувано по 4 жалби срещу решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) за новия Общински съвет - Велинград.
По хронологичен ред първи жалба подадоха от ГЕРБ, последваха ги местната коалиция “Заедно за Велинград”, ДПС и Общество за нова България.
Още преди съдебното заседание от ГЕРБ оттеглиха жалбата си и поискаха прекратяване на съдебния спор, а в залата същото сториха “Заедно за Велинград” и Общество за нова България.
Така единствената жалба, която остава предмет на съдебното дело, е тази от ДПС. Съдът даде 7-дневен срок на жалпоподателя Али Мареков, за да представи доказателство, че има правомощия от ДПС да обжалва решението на ОИК за новоизбрания Общински съвет. Следващото съдебно заседание е насрочено за 11 ноември 2011 г. Тъй като няма искане за спиране на решението за избор на Общински съвет, няма и законови пречки новите съветници да положат клетва и да започнат работа.
Успоредно със спора за местния парламент от ДПС атакуват и избора за кмет на община Велинград. Първоначално кандидатът за общински кмет от ДПС Андрей Премянов обжалва пред съда решението на ОИК, с което бе определено, че на балотаж за кмет отиват независимият кандидат Иван Лебанов и кандидатът на ГЕРБ Ангел Даскалов. С определение от 2 ноември съдът остави жалбата без разглеждане, тъй като въпросното решение на ОИК е междинно, а не окончателно и не подлежи на съдебен контрол. Последва втора жалба от Андрей Премянов с нова формулировка “за нарушения в изборния процес”. Делото по тази жалба е образувано, но все още съдът не е обявил дата за неговото разглеждане.
От ДПС обжалват в Административния съд и вота за кметове в Крастава и Света Петка, където движението загуби изборите. Първото заседание на делото за избора на кмет на Крастава се проведе на 4 ноември. Съдът отхвърли искането на ДПС за повторно броене на бюлетините и за касиране и се очаква решение, съобщи председателят на ОИК Стоянка Гинчева. Съдебният спор за кметския пост в Света Петка е насрочен за 9 ноември 2011 г.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води