Велинград - online - Три училищни компании ще работят в СОУ “В. Левски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Три училищни компании ще работят в СОУ “В. Левски”
Публикувано 2011-11-14 21:29:10 от темпо

Тази година в СОУ “Васил Левски” във Велинград по програмата “Джуниър Ачийвмънт” ще работят три ученически компании. Тяхното представяне съвпадна не само с огледалната дата 11.11.2011 г., но и с рождения ден на директора на училището Емил Моллов, така че настроението бе истински празнично. На старта на компаниите присъстваха зам.-областният управител Ваня Минкова, председателят на Общински съвет - Велинград Дияна Кехайова и директор “Образование, култура и вероизповедания” в общината Недялка Стефанова.

Петя Норова бе подготвила пълна с настроение презентация за първия международен еко-лагер, чийто домакин преди седмици бе СОУ “В. Левски”. Първата ученическа компания, която се представи, бе познатата “In Tour Bulgaria”, която тази година в Осло спечели наградата “Най-висок потенциал” на Предприятие без граници. Президентът на компанията от XI а клас Кристин Щерева подчерта, че ще продължат да работят по основната цел - развитие на родната туристическа индустрия, на което са посветили своя двуезичен сайт.
Ученици от XI б клас създадоха компанията “Млади производители и образователен свят”. Тя е акционерно дружество с 26 акционери и президент Ани Борисова. Избрали са мотото “Да сглобим бъдещето заедно”, защото произвеждат пъзели за обучение на деца със специални образователни потребности. Вече са създали училищна книжарница, където продават и изработени от тях сувенири от природни материали.
Най-младата компания е “Зелено бъдеще” на учениците от Х а клас с президент Акима Фуркьова. Името подсказва целта - хората да се съсредоточат върху природата и да я направят по-добра. А “зелено” мислене младите хора ще възпитават и с еко-акции на територията на Велинград и общината. Планират да създадат късометражен филм по еко-теми и да издадат книжка за деца със заглавие “Зелени приказки” и аудио диск към нея.
Емил Моллов не скри радостта и гордостта от постигнатите успехи през миналата година - наградата от Осло, признанието за Людмила Кьосова, определена за най-добър учител от “Джуниър Ачийвмънт България”, ценната помощ на Весил Аврамов. Печалбата от акциите на компаниите може да е по-добра от тази, която дават банките, посъветва присъстващите директорът, след което заедно с президентите постави подпис и печат под договорите между училището и трите ученически компании.
Дияна Кехайова пожела успех на учениците в осъществяването на техните смели мечти, а Недялка Стефанова подчерта, че за пореден път “марката СОУ “Васил Левски” се налага убедително.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай