Велинград - online - Нови процедури по ОПАК 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нови процедури по ОПАК
Публикувано 2011-11-14 21:38:05 от темпо

На 10 и 11 ноември 2011 г. в Гранд хотел “Велинград” се проведе Деветото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма “Административен капацитет” (ОПАК).
Началникът на отдел “Румъния, България, Малта” в Главна дирекция “Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване” на Европейската комисия Филип Хат приветства напредъка на ОПАК и изрази увереност, че бенефициентите вече имат облекчени процедури и това ще им помогне да кандидатстват и усвоят повече средства по тази програма.
Представителят на ЕК припомни, че сред препоръките на Комисията по изпълнението на Стратегията “Европа 2020” е и необходимостта от подобряването на капацитета на съдебната власт и програмата ОПАК е един от ключовите източници за финансиране на тази система, което следва да продължи и през следващия програмен период.
Ръководителят на Управляващия орган Моника Димитрова представи предстоящите конкурси за проекти по ОПАК до края на 2011 г., както и Индикативната годишна работна програма (ИГРП) за 2012 г. На заседанието бе обсъдена възможността Националното сдружение на общините да бъде включено като конкретен бенефициент по приоритетна ос 2, подприоритет 2.2 на ОПАК.
В заседанието участваха представителите на Европейската комисия Филип Хат и Мина Шойлекова, която представи нормативната рамка относно Европейските фондове за следващия програмен период 2014 - 2020 г. До средата на ноември 2011 г. ще приключи оценяването по всички отворени процедури, а до края на 2011 г. ще бъдат сключени договорите с одобрените проекти - очакват се над 19 нови договора на обща стойност над 17 млн. лв. Предстои обявяването и на още 3 нови процедури от програмата за 2011 г.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола