Велинград - online - Новият кмет на Ракитово встъпи в длъжност и иска пълна ревизия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новият кмет на Ракитово встъпи в длъжност и иска пълна ревизия
Публикувано 2011-11-14 22:31:33 от темпо

Новият кмет на Община Ракитово Любомир Петков от ГЕРБ положи клетва и встъпи в длъжност на 7 ноември 2011 г. В залата на общината в присъствието на областния управител Дончо Баксанов клетвата произнесоха новите 17 общински съветници и кметовете Николай Ковачев от БСП на Дорково и Ясен Шишеков от ЗНС на Костандово. Кметския пост в общината бе предаден на Любомир Петков от досегашния кмет Емилия Еленкова.

Сесията бе водена от най-възрастния съветник Костадин Холянов от РЗС. С тайно гласуване и 9 гласа “за” бе избран председател на Общинския съвет - Валентин Хаджимосков, който участва в изборите като кандидат за кмет и водач на листата на Движението за социален хуманизъм (ДСХ). За заместник-председатели на ракитовския парламент бяха избрани Тодор Тодоров от ГЕРБ и Димитър Бекташев от Българска социалдемокрация (БСД). В състава на новия Общински съвет влизат петима съветници от ГЕРБ, по трима от БСП и ДПС и по двама от РЗС, ДСХ и БСД. В стаята на председателя на Общинския съвет досега заемащият поста Димитър Попчев поздрави новия председател Валентин Хаджимосков.
Ден след встъпването в длъжност, на пресконференция на ГЕРБ в Пазарджик, Любомир Петков съобщи, че ще иска пълна финансова ревизия в община Ракитово. Заради натрупани задължения за храна на детските градини, горива и отопление и заради липсата на пари за заплати на служителите кметът Л. Петков определи състоянието на общината като финансов колапс. Той обяви, че ще работи, за да може към пролетта на 2012 г. финансовото състояние на община Ракитово да се стабилизира.
В същото време в Административния съд в Пазарджик продължава делото по жалба на Емилия Еленкова за нарушения на изборния процес. На 9 ноември към делото бе присъединена и жалба от РЗС срещу решението на Общинската избирателна комисия, с което за кмет на община Ракитово е обявен Любомир Петков. Крайното решение на тази съдебна инстанция се очаква през настоящата седмица.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай