Велинград - online - Екскмет и двама общински служители с условни присъди 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Екскмет и двама общински служители с условни присъди
Публикувано 2011-11-14 22:33:33 от темпо

На 9 ноември 2011 г. Окръжен съд - Пазарджик произнесе присъдите по наказателното дсело срещу екскмета Стоян Дулев и служителите в Община Велинград Костадин Гелов и Георги Николов. И тримата са признати за виновни и получават условни присъди: 2 години и 10 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок за Стоян Дулев, 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок за Георги Николов, 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок за Костадин Гелов. Решението на първата съдебна инстанция може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Обвинението срещу тримата е във връзка с изразходването на 1 024 790 лева целеви средства за строителство в периода август - декември 2006 г. Според съда на Община Велинград е нанесена щета в размер на 132 651 лева. Част от тази сума - 106 805 лева са заплатени за неизпълнени строително-монтажни работи (СМР) и то по цени, които са по-високи от посочените в офертите на фирмите-изпълнители. Такива платени, но неизпълнени СМР, са установени при ремонта на свлачището на улица в Грашево, моста в местността Студена вода край Сърница, моста по пътя за Побит камък и моста по пътя Побит камък - Медени поляни, ремонта на детска градина “Мир” в Сърница, изграждането на две подпорни стени на река “Чепинска” в Анезица и до ОУ “Г. Бенковски” във Велинград. Освен това общината е изплатила неправомерно начислен ДДС в размер на 25 845 лева за посочените две подпорни стени.
Съдът счита, че като кмет на общината Стоян Дулев не е упражнил достатъчно контрол и така е причинил щети на общинската хазна. Екскметът е оправдан по другото обвинение - че е склонил Костадин Гелов да състави официален документ с неверни данни.
Георги Николов е признат за виновен, че не е положил достатъчно грижи и контрол по изпълнението на договори за общо 306 507 лева, с което на общината е нанесена щета от 38 271 лева и е съставил официален документ за СМР с неверни обстоятелства за подпорните стени. За съставянето на такъв документ за СМР в ЦДГ “Мир” в Сърница е признат за виновен и Костадин Гелов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води