Велинград - online - Трима кандидат-кметове станаха зам.-председатели на Общинския съвет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Трима кандидат-кметове станаха зам.-председатели на Общинския съвет
Публикувано 2011-11-14 22:35:48 от темпо

На извънредна сесия на 11 ноември бяха избрани за заместник-председатели на Общински съвет - Велинград бяха избрани трима кандидати, които се бориха за кметския пост в общината: Александър Гагов, Златко Златанов и Реджеп Ходжов.
Заседанието се проведе в присъствието на зам.-областния управител Ваня Минкова и зам.-кмета Георги Янчев и започна с полагане на клетва от новоизбраните кметове на Сърница Мустафа Аликанов и Побит камък Али Мустафа. Те не се заклеха на първата тържествена сесия, за да имат време да излязат от управляваните от тях фирми.

Точката за избор на заместник-кметове раздели мненията на съветниците. Според Тома Пачалов от БСП, Екатерина Каферинова от ЗНС и Мустафа Джамбаз от ДПС първо трябва да бъде приет Правилник за работа на Общинския съвет, защото в него ще се определи броят на заместник-председателите и едва след това да бъдат избрани такива. Според юриста Йордан Аршинков от ГЕРБ правилникът, приет от предишния Общински съвет, е действащ и няма законови пречки за избор на заместник-председатели. След дълги препирни, предложения за отлагане и обвинения, че съветници си “чешат езиците” и се бави работата на Общинския съвет, точката влезе в дневния ред.
Съветниците решиха местният парламент отново да има трима заместник-председатели. На постовете с 15 гласа от действащото мнозинство на ГЕРБ, ЕНП, ОНБ и Заедно за Велинград бяха избрани Реджеп Ходжов от ЕНП, Златко Златанов от Общество за нова България и Александър Гагов от коалицията “Заедно за Велинград”. Постъпиха предложения за Тома Пачалов и Мустафа Джамбаз, но те си направиха самоотводи. Новите заместник-председателите ще получават възнаграждение колкото на редовите съветници.
Определено бе възнаграждението на новия председател на Общинския съвет Дияна Кехайова. Тя ще работи на пълен работен ден със заплата, равна на основната месечна заплата на кмета на общината. Предложението бе гласувано единодушно от съветниците.
Избрана бе временна комисия, която ще изработи правилника за работа на Общинския съвет. Седемте съветници, които ще подготвят правилника, са: Неби Бозов, Тома Пачалов, Али Мареков, Тодор Ушев, Александър Гагов, Реджеп Ходжов и Йордан Аршинков, който се очаква да оглави комисията. Тя ще започне дейността си още тази седмица, тъй като правилникът е от особена важност за работата на местния парламент.
По негова молба Тошко Кютов бе освободен от длъжността ликвидатор на общинското дружество “Стройком”, тъй като тя е несъвместима с поста му на общински съветник. По предложение на ГЕРБ съветниците определиха за нов ликвидатор на “Стройком” Вихрен Хаджиев, който бе кандидат на партията за кмет на Драгиново. Изборът даде основание на Мустафа Джамбаз да се пошегува, че човек явно трябва да е бил кандидат за кмет, за да стане заместник-председател на Общинския съвет или ликвидатор на “Стройком”. Г-н Хаджиев ще отговаря и за завършване на обявената процедура по несъстоятелност на фирмата, която продължава със съдебно дело на 1 декември 2011 г.
С гласовете на мнозинството от дневния ред отпадна предложеният проект за решение, с който се променя статута на 6 селища от общината - Бутрево, Горно Дъбево, Враненци, Цветино, Юндола и Чолаково. Досега те бяха кметства, но законовото изискване за кметство вече е над 350 жители и затова статутът на тези населени места трябва да бъде променен. Засега Общинският съвет реши да отложи взимането на решение по проблема и да търси други варианти освен предложеното закриване.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай