Велинград - online - Димитър Муртин след раздялата си с “Чепинец”: Гордея се с постигнатото в отбора 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Димитър Муртин след раздялата си с “Чепинец”: Гордея се с постигнатото в отбора
Публикувано 2011-11-21 21:36:52 от темпо

На 13 ноември, неделя, след загубата на “Чепинец” като гост на “Витоша” (Бистрица) треньорът Димитър Муртин напусна по взаимно съгласие с ръководството на тима треньорския пост. Седмица по-късно потърсихме специалиста за мнението му за дните, прекарани в отбора.

- Г-н Муртин, няколко дни след раздялата ви с “Чепинец”, в какво настроение ви откриваме?
- Настроението е добро, няма причини да е друго. Смело мога да заявя, че аз и Иван Муртин, който също бе част от спортно-техническия екип, се гордеем със свършената работа в отбора. Не съм обиден или разочарован от нищо, предполагам, че и отношението към мен от останалите е подобно. За изиграните общо 39 мача от миналия сезон и сега отборът е постигнал 22 победи, 9 равни и 8 загуби. Мисля, че това е статистика, от която не можем по никакъв начин да се срамуваме. Затова мисля, че миналата седмица, когато се разбрахме със спонсора да се разделим, съм го направил с гордо вдигната глава. И държа да отбележа, че не съм бил уволнен, а съм си тръгнал по мое лично решение.
- Всъщност как се стигна до това решение?
- Конкретният повод в никакъв случай не е бил резултатът от мача срещу “Витоша” (загуба с 0:3 бел. ред.). Това напускане бе замислено отдавна, тъй като се забеляза в последно време опит за намеса в спортно-техническите въпроси на отбора - нещо, за което принципно се бяхме разбрали с основния спонсор още преди година да не се случва. През миналия пролетен полусезон всичко беше нормално и това си пролича в спечелените 42 точки - повече от сериозен актив. Сега обаче, особено преди мача в Бистрица, бе направен опит за директна намеса при определянето на състава, което окончателно ме убеди да си подам оставката след двубоя.
- Критиците ви обвиняват, че всъщност отборът е далеч от поставените цели за влизане в тройката до зимната пауза.
- Такива цели не са били поставяни никога. Единственото, което ни беше споменато, е първо миналата година да спасим Чепинец от изпадане, което и стана, и сега, есента, целта бе да направим отбор, който да играе красиво и с който да се съобразяват всички. С оглед представянето и постигнатите резултати, смятам, че наистина сме успели да направим такъв отбор. Победихме водача в групата “Пирин” (Разлог) за Купата на България, с отборите от челната четворка завършихме наравно, при това като гости, което никак не е малко. Разбира се, имали сме и несполучливи мачове, като домакинството срещу “Рилски спортист”(0:1 бел. ред.), но тогава излязохме от цикъл от 8-9 мача за две седмици и тук умората сериозно си каза думата.
- Все пак откривате ли свои грешки по време на работата си?
- Вероятно съм допуснал грешки и това е нормално. Никой не е безгрешен. Но като цяло заставам зад всички решения, които съм взел по време на тренировъчния процес и по време на самите срещи. В този смисъл искам да благодаря на всички момчета от отбора, които показаха как човек трябва да се бори за определена кауза и изпълнявах стриктно всичко както на тренировки, така и на самите мачове.
- Как виждате бъдещето на този отбор на “Чепинец”?
- Със сигурност мисля, че този отбор ще се представи още по-силно през пролетта, ако бъде запазен този състав. Смея да твърдя, че сегашният състав е много по-силен от миналогодишния и всички от групата са принудени да се съобразяват с него. Преди сезона проведохме изключително пълноценна подготовка, за която основна роля изигра Иван Муртин, а липсата на трайно контузени състезатели и на червени картони е доказателство за добрата работа, която е свършена преди официалните срещи. Не на последно място дадохме път на млади местни играчи като Шолев и Чаушев, а в близко бъдеще имена като Петър Лейков и Тошко Узунов също ще покажат израстване.
- Ще ходите ли на мачовете на отбора като зрител?
- Не, временно няма да ходя на мачовете, но пожелавам на отбора и следващия наставник успех.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води