Велинград - online - Мечтата никога не закъснява 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мечтата никога не закъснява
Публикувано 2011-11-21 21:44:07 от темпо

На 14 ноември в Градската художествена галерия ценителите на художественото слово се срещнаха с една дочакала своя миг мечта - стиховете и картините на Ваня Карамфилова, събрани в стихосбирката “Към себе си”.

Книгата излиза 3 години след нейната смърт и сигурно някой ще каже, че е закъсняла с цели 3 години, но нима мечтата, любовта и приятелството могат да закъснеят!
Видимо развълнувана от присъствието на приятелите, членовете на литературните клубове, на зам.-кмета Георги Янчев и директорката на Историческия музей Снежана Велева, дъщерята на Иванка Карамфилова Юлиана Ковачева благодари на присъстващите с думите: “Надявам се да си спомняте за нея с добро”.
“В книгата е душата на Ваня” - така започна представянето на книгата Мария Табакова.Тя разказа за приятелството между тях и прочете стихотворение, написано в момента, когато научава за смъртта й.
Най-възрастният член на литературен кръг “Свободна мисъл” Боряна Стаева сподели: “Ваня значи богата култура и голяма душа, защото бе добродушна до наивност”.
Видимо развълнувана, велинградската поетеса Анна Маргова, най-старата приятелка на Ваня Карамфилова - повече от 50 години, призна: “Обичахме се прекалено много”. При първата по-дълга раздяла на 27 август 2003 г. тя получава писмо-стихотворение, посветено на приятелството и отговаря със стихотворение. Анна Маргова предаде на Юлия оригиналите.
Поетесата Стойна Стоянова каза: “Беше голям човек и затова можа след три години отново да ни събере. Ваня, ние благодарим на теб!”.
Във вечерта, посветена на паметта на Иванка Карамфилова и на нейната стихосбирка “Към себе си”, взеха дейно участие със стих и песен младите изпълнители от “Караоке”.
Събрала най-нежните стихове на един живот и най-красивите картини, видени от очите и нарисувани от ръцете й, стихосбирката на Иванка Карамфилова “Към себе си” ни напомня за най-важните неща в живота, тези, които остават завинаги -любовта към природата, любовта към любимия и любовта на истинското приятелство.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай