Велинград - online - Туристите-ветерани от ТД “Юндола” отпразнуваха 10 години 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Туристите-ветерани от ТД “Юндола” отпразнуваха 10 години
Публикувано 2011-11-21 21:49:53 от темпо

Клубът на туристите-ветерани към Туристическо дружество “Юндола” отпразнува своя 10-годишен юбилей на 14 ноември 2011 г. Гости на туристите-ветерани в Клуба на пенсионерите в кв. Лъджене бяха зам.-кметът Исмат Бабучи и Димитрина Пейчева от Туристическо дружество “Шипка” - Пловдив.

Отчет за 10-годишната дейност на клуба на турстите-ветерани направи Недка Панайотова, председател на ТД “Юндола”. Свидетелство за повишения интерес към клуба е, че през 2001 г. неговите членове са наброявали 30, а 10 години по-късно вече са 56. Г-жа Панайотова изброи множеството участия в национални походи и ежеседмичните походи, организирани от дружеството, в които с удоволствие се включват и гости на курорта. Сред туристите има ветерани, преминали неколкократно маршрута Ком - Емине, изкачили върховете Олимп в Гърция, Миджур - първенеца на Сърбия, а Румен Бетев участва и в експедиция на Монблан. 23-ма от членовете на клуба са отличени като туристи-ветерани, а много са носители на златни и сребърни значки.
Успоредно с туристическата дейност ветераните са направили над 80 километра маркировка на маршрути, инициирали са направата и поддръжката на заслони и чешми.
Туристите-ветерани са и поети - не само по душа, а истински творци, които всяка година участват в националния празник на планинарската поезия и сборника “Планински рими”. На самото тържествено събрание домакините бяха поздравени от поетите Ангел Горанов и Боряна Стаева, а към техните рими хорът на туристите-ветерани прибави традиционните планинарски напеви.
Болката на ветераните си остава разделението между местните туристически дружества, което продължава вече 15 години. Ветераните приеха решение да изпратят ново писмо до ръководството на другото туристическо дружество с предложение да постигнат обединение. А дори да останат две дружества и два клуба на ветераните, то да имат една “шапка” и дружеството да се казва ТД “Юндола”, за да не се погазва паметта на създателите на първото туристическо дружество в Чепинско. Друг болезнен за ветераните въпрос е недоумението защо Българският туристически съюз (БТС) отказва да ги регистрира.
От името на кмета Иван Лебанов г-н Бабучи поздрави туристите-ветерани от ТД “Юндола” за техния празник. Той съобщи, че кметът Лебанов вече е започнал преговори с председателя на БТС г-н Удев с идеята във Велинград да се проведе нова среща за обединение на двете местни дружества. Общината ще съдейства да се намери общ език и да се прекрати безсмисленият конфликт между туристите, обеща Исмет Бабучи.
Официалната част завърши с хубавото пожелание на Недка Панайотова туристите-ветерани да продължат да ходят в гората, по пътеките, а не в аптеките. За празника бе осигурена почерпка от общината, а туристите предложиха и планински елексири като ракия от шишарки и ликьор от горски плодове.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води