Велинград - online - Правиш добър проект - ставаш студент 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Правиш добър проект - ставаш студент
Публикувано 2011-11-21 22:17:53 от темпо

От 4 до 6 ноември в Смолян се проведе X-то Национално състезание по природни науки и екология. В него за осми пореден път взеха участие ученици от ПГИТ “Алеко Константинов”, водени от преподавателката по биология и химия Магдалена Белухова.

Тази година в състезанието участваха 60 отбора от елитните природоматематически и езикови гимназии. Да защитят честта на училището и Велинград в състезанието взеха участие ученичките от 12 клас Спаска Китова и Таня Воденичарова и десетокласничката Васка Ангелова. Те представиха проект за дървесното и билково многообразие и необходимостта от тяхната защита.
Представянето на нашите момичета в двата кръга на състезанието им донесе оценка отличен 5.75 и ги нареди само на две точки след пълните отличници от Априловската гимназия. И тъй като журито бе от преподаватели от висшите химически университети в страната, тази оценка направи Спаска Китова и Таня Воденичарова на практика вече студентки във всички специалности с биология, химия или физика на ВУЗ по избор.
Прекрасната защита на ученичките им донесе и наградата на ректора на ХТМУ в София за проект с най-близка тематика до насоките за работа на висшето образование по природни науки.
И още една награда получиха възпитаничките на Магдалена Белухова. Те бяха поканени и взеха участие на 11 и 12 ноември в Третата национална конференция, която се проведе във ВХУ София на тема “Химията - моя живот”. Освен запознаване с академичната общност на конференцията учениците отново представиха своя проект и заслужиха аплодисментите на участниците. С аплодисменти бе прието и писмото на директора на ПГИТ “Алеко Константинов” инж. Александър Табаков във връзка с бъдещата съвместна работа между професионалната гимназия и ХТМУ.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай