Велинград - online - ПРЯКА РЕЧ: Поздрав-обръщение от “Звънче” към “Караоке” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРЯКА РЕЧ: Поздрав-обръщение от “Звънче” към “Караоке”
Публикувано 2011-11-21 22:19:19 от темпо

Ние, ръководителите, децата и родителите от Вокално-инструментална школа “Звънче” поздравяваме Вокална група “Караоке” за техния 5-годишен юбилей и им пожелаваме още по-големи успехи на сцената!

Подобно поздравление пусахме в интернет през септември 2011 г., но въпреки нашите благородни намерения и добронамереност, нещата придобиха неочакван обрат и накрая бяхме обвинени в интриганство. Всеки може да проследи коментарите в интернет и да прецени имаме ли вина.
Използваме вестник “Темпо”, защото желаем открито и с имената си, а не анонимно като в интернет, да кажем следното:
Не мислете, че всяко негативно мнение по интернет за ваши изпълнения, е от “Звънче”. Случвало се и към нас да има критики и необективни мнения, но не мислим, че този вятър духа от “Караоке”. Ние приемате оценки само от професионалисти, а не от личности, които се крият зад аноними и псевдоними.
Вярно, в интернет всеки има право да изразява мнения, но в повечето случаи това са хора любители и лаици в музикалното изкуство и нямат компетентно мнение. Те не разбират факта, че децата и от двете школи дават голяма част от свободното си време за музикална подготовка и не безделничат като много свои връстници и че тази жертва в името на изкуствата и спорта трябва да се уважава, независимо от това, че децата не са професионалисти, а самодейци!!! Такива абонати в интернет трябна да се замислят и да се засрамят от мнението си на “разбирачи” и “познавачи”.
Имайки предвид горенаписаното, всички мнения за изпълненията на всички деца, дори от целия свят, трябва да са положителни - заради труда, който се хвърля и на репетиции, и на сцената.
И за да не мислите от “Караоке”, че ние сме удобните виновници за всичките ви неволи, искаме да подчертаев нашето дружелюбие в миналото и сега чрез следните факти:
1. Как може да обвинявате в интернет нашите ръководители, че всяват у децата завист и злоба към “Караоке”, когато още в началото на създаването на групата г-н Казалиев е подарил на г-жа Ковачева инструментали, направени от нашите ръководители, а в три от песните, които ще изброим по-долу, е участвал и Петър Лазаров (бащата на Стоян)? Това са “Мой роден край” и “Българи”, изпълнявани от Сонай, с които е печели награди. Още: “Една българска роза” и “Повей, ветре” - Паша Христова, “Аз знам, Българио” - Веселин Маринов, “Моя страна” - Емил Димитров. Последната песен пяхте на концерта, посветен на 103 години от независимостта на България през септември 2011 г. на площад “Н. Гяуров”. В Република България само ние и вие имаме тези инструментали. Защо този факт не е сведен до знанието на децата от “Караоке” не знаем!
2. Два пъти отправяме апел към г-жа Ковачева за съвместни концерти, с които да се сложи началото на добри взаимоотношения между деца, родители и ръководители. Втората покана беше чрез г-н Спас Пашов (бащата на Мария Пашова от “Караоке”), като идеята беше чрез общ благотворителен концерт да съберем средства за децата сираци от община Велинград. Отговорът е бил категорично “не”!
Събирането на средства за сираците е наш приоритет от няколко години по идея на д-р Шулева. Така завършваме всяка календарна година с едно добро дело. Искахме и “Караоке” тази година да участват с нас и да имат и те принос в тази благородна кауза, но уви!
3. Можем и двете вокални групи да правим концертни турнета извън границите на България и да покажем таланта на нашите деца, да разнасяме славата на Велинград като СПА столица на Балканите. Ние от “Звънче” можем да уредим пътуването и на двата състава, тъй като имаме опит и добри познанства в чужбина.
Ако и на тази приятелска ръка обърнете гръб и продължите да мислите години наред, че изпитваме злоба, завист и неприязън към “Караоке”, здраве му кажи. Ние сме открити и честни към всички.
Децата, родителите и ръководителите сем. Казалиеви на ВИШ “Звънче”

От редакцията: Готови сме да публикуваме още мнения по темата.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай