Велинград - online - Колко влака ще спрат от декември? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Колко влака ще спрат от декември?
Публикувано 2011-11-21 22:27:23 от темпо

Точен отговор на този въпрос ще има на 10 декември 2011 г. Поне за момента на жп-гара Велинград въпросите са повече от точните отговори. Пътуващите по линията Септември - Добринище се вълнуват от темата, тъй като за много от тях теснолинейката е единственият възможен транспорт - и защото до малките им населени места автобуси не се движат, а и защото по-евтиният влак е начин да учат и работят в кризата.

Според различните информации с източник БДЖ по линията Септември - Добринище ще бъдат спрени два влака, по един в двете посоки. Точно в кои часове няма да има влакови композиции засега не е ясно. Ще се променят и връзките, тъй като БДЖ ще спре и влакове по маршрута Септември - Пловдив и Септември - София. Намаленият брой влакове ще се отрази през зимния сезон, когато Банско е сред най-привлекателните дестинации за туристите.
Няма еднозначен отговор и на въпроса дали жепейците ще стачкуват тази седмица на 24 ноември. Общо е мнението им, че теснолинейката трябва да бъде запазена като вид транспорт. И това не е само въпрос на сантимент по миналото, когато линията е създадена с много труд и с идеята да помогне за развитието на региона, а и въпрос на перспектива за хората, туризма и бизнеса в региона. Финансовият колапс на БДЖ е факт, но в същото време от години се обмисля концесия за линията Септември - Добринище и нищо чудно това да остане единственият спасителен вариант за теснолинейката.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай