Велинград - online - Комисия от общината прие Кална и Чепино баня 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Комисия от общината прие Кална и Чепино баня
Публикувано 2011-11-29 09:09:22 от темпо

На 22 ноември 2011 г. комисия от общински служители, определена от кмета Иван Лебанов, извърши процедурата по приемане на Кална и Чепино баня. Предишният опит на общината да влезе във владение на двете бани, чиито договори за концесия бяха прекратени от Общинския съвет, завърши със съдебни дела, заведени от концесионерите СД “Братя Бееви” с управител Бонка Беева и “Мавекс” с управител Георги Велев.
След близо година съдебни спорове общината спечели делата на последна инстанция - Върховен административен съд и така процедурата по предаване и приемане на баните започна отначало. Този път бившите вече концесионери не са присъствали на приемането на баните и комисията е работила без пречки, съобщиха от общинския пресцентър.
Състоянието на двете бани според комисията е задоволително, въпреки че ще се наложи да се правят частични ремонти. Общината е сменила ключалките на сградите и вече е организирала тяхната охрана.
Престои да бъде изготвен проект за решение, който ще бъде внесен на сесия на Общинския съвет. В правомощията на съветниците е да вземат решение за съдбата на двете бани. Идеята на изпълнителната власт е от януари 2012 г. двете общински бани или части от тях да бъдат пуснати в експлоатация. Вариантите за бъдещето стопанисване на Кална и Чепино баня са отдаване под наем, нова концесия, включването им като дейност към някоя от съществуващите общински фирми и др.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България