Велинград - online - Общо 2000 лева глоби за екскметицата на Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общо 2000 лева глоби за екскметицата на Ракитово
Публикувано 2011-11-29 09:18:05 от темпо

Районен съд - Велинград потвърди глобите по три наказателни постановления, наложени от агенция Държавна финансова инспекция на екскметицата на община Ракитово Емилия Еленкова. Г-жа Еленкова обжалва актовете, наложени през февруари 2011 г., но според съда те са законосъбразни и тя трябва да плати на държавата общо 2000 лева.

Най-високата глоба от 1000 лева е във връзка с обществената поръчка за доставка на хранителни продукти за детските заведения в община Ракитово. Според финансовата инспекция през 2010 г. на три пъти общината е платила на ракитовската фирма ЕТ “Дисон-Д.С.” хранителни продукти по цени, които са били по-високи от тези в офертата и подписания договор и без да са налице основания за такова повишение.
За сключване на договор за доставка на хранителни продукти за детските заведения с глоба от 1000 лева е наказан и Момчил Арнаудов. В качеството си на временно изпълняващ длъжността кмет през октомври 2009 г. той е подписал договор по обществената поръчка, в който обаче не се съдържат всички предложения от офертата на фирмата, а стойността на доставените храни е различна от стойността, при която е сключен договорът. На 21 ноември 2011 г. Районен съд - Велинград потвърди глобата от 1000 лева, наложена на М. Арнаудов с акт от Държавната финансова инспекция.
Глоба от 500 лева е наложена на Емилия Еленкова заради обществената поръчка за реконструкция на съществуващата спортна зала в Костандово. Общината е изпратила покани до три фирми, но в тях не е посочен срок за валидност на офертите и така е нарушен законът за обществените поръчки.
За същата сума от 500 лева е и третият акт за административно нарушение, според който в периода от 12.11.2009 до 9.11.2010 г. Емилия Еленкова като кмет на община Ракитово е сключила 370 договора с физически лица за извършване на различни услуги. С тези договори общината е поела задължения за разходи в размер на 156 339 лева, но без предварителните законови процедури за одобрение и контрол.
След решенията на велинградския съд, че глобите са законосъобразни, жалбоподателите могат да обжалват и пред по-горната инстанция Административен съд - Пазарджик.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България