Велинград - online - За най-добрите - бал на спортистите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За най-добрите - бал на спортистите
Публикувано 2011-12-06 08:54:11 от темпо

На 15 декември Община Велинград ще награди най-добрите спортисти за 2011 г. Това ще стане на Бал на спортистите, който миналата година замени традиционната анкета за класиране на 10-те с най-високи постижения.

Решението за бал вместо класация бе взето на 29 ноември на среща, в която участваха представители на общината и на местните медиите. Журналистите изразиха общо мнение, че анкетата в наложилия се през годините вариант страда от редица несъвършенства, основните от които са липса на обективни критерии и невъзможност да бъдат сравнявани спортове - колективни и индивидуални, олимпийски и не, с голяма конкуренция и без такава.
Заместник-кметът Исмет Бабучи изрази желанието на кмета Иван Лебанов да бъде намерен най-оптималния вариант, за да се оцени трудът на спортистите и треньорите. Той не скри, че в момента от страна на спортните клубове има възражения за неизплатените пари от бюджета за спорт. Общината е помагала и ще продължи да помага на клубовете и състезателите с бази и създаване на условия за спорт, а ако не до Нова година, то след това се надяваме, че ще успеем да изплатим и сумите, каза г-н Бабучи. Той прие идеята отново да има Бал на спортиста и предложи успоредно с това феновете на спорта във Велинград да изберат най-добрия спортист чрез анкета на спортния сайт www.velsport24.com
В момента на територията на община Велинград работят 9 от общо 15 спортни клуба, а останалите нямат актуални регистрации. От тези 9 клуба 6 са представили по 3 свои предложения за спортист на 2011 г. (в предишния си брой “Темпо” представи подробно състезателите и постиженията им). На Бала на спортистите всеки от тези общо 18 изявени състезатели ще получи символична награда от общината.
Трите клуба, които не са дали предложения, са Клуб за спортни танци “Импулс”, Ски клуб “Чепинец” и Спортен клуб “Биатлон”. Причините за неучастието им са различни, каза отговарящата за спорта в общината Жанет Бардарска и допълни, че от КСТ “Импулс” са определили неучастието си като “мълчалив отказ” заради неизплатените от общината пари за клуба.
На Бала на спортистите ще бъдат оценени и постиженията на футболистите. Футболният клуб “Чепинец” реши тази година да направи своя самостоятелна анкета, в която гласа си са дали 23 човека - футболисти от мъжкия отбор, треньори, спонсори, журналистите Филип Устабашиев и Георги Белев. Челната тройка в класацията оглавява голмайсторът при мъжете Христо Сталев, следван от най-прогресиращия през сезона юноша Димитър Андреев и надеждата при децата Красимир Кючуков.
Има вероятност общината да покани изявен спортист, който да се включи в подготвяното тържество на 15 декември 2011 г.
Темпо

Стартира онлайн гласуването за Спортист на Велинград за 2011 г.
Точно в 20.00 часа на 1 декември бе поставено началото на анкетата “Спортист №1 на Велинград” за 2011 година. Гласуването се извършва в интернет на адрес www.velsport24.com и ще продължи точно 10 дни. Анкетата ще приключи в 20 часа на 11 декември.
Според регламента всеки спортен клуб участва с по една номинация в електронния вот. Условието е претендентите за №1 на феновете да са постигнали най-високи резултати през 2011 година за своя клуб. Общо седем спортисти ще вземат участие в първото издание на класацията.
Победителят в анкетата ще бъде награден на 15 декември на официалната церемония, организирана от Община Велинград. Тя ще събере в Информационния център за бизнес и информация най-добрите спортисти за 2011 година.
Организатори на класацията са спортния сайт velsport24.com, Радио 1 - Велинград, вестник “Темпо” и новинарския сайт velingrad.org. Партньор на проявата е Община Велинград. Наградата се спонсорира от “Минерали М” ООД и официалният представител на “Ерато” за Велинград и региона “Велитерм”.

Номинации за онлайн класацията
“Спортист на Велинград за 2011 година”
Вангелина Драганова - Плувен клуб “Белмекен”
Ангел Станчев - Плувен клуб “Чепинец”
Георги Маринов - Автомобилен СК “ТМ - Моторспорт”
Васка Благоева - Ски клуб “Атлас”
Йордан Герасимов - Спортен клуб “Бойни изкуства”
Йордан Коцев - Баскетболен клуб “Чепинец”
Мустафа Крантев - Ски клуб “Чепинец”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай