Велинград - online - Групите на Чоли - номер едно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Групите на Чоли - номер едно
Публикувано 2011-12-06 08:56:09 от темпо

По случай 20 години от възстановяването на пенсионерското движение в България от 18 до 20 ноември в столицата се проведе VII национален преглед на художествената самодейност на пенсионерските и читалищни колективи. В него участваха две групи, ръководени от Никола Янев-Чоли: фолклорната група “Горски здравец” към Културния клуб на пенсионера “Ангел Говедарски” - Ракитово и Групата за стари градски песни “Евридика” към читалище “Просвета” - Костандово.

За големия успех на концерта вечерта допринесе участието в концерта на Илия Луков за представяне на новия му албум “Зов за България” сутринта на 18 ноември. Заедно с 5 професионални певици от различни фолклорни области на България, Любка Рондова и фолклористката Елена Огнянова бабите от ракитовския клуб, облечени в оригинални костюми, поведоха най-дългото хоро пред Народния театър “Иван Вазов” в София. За изпълнените песни те получиха поздрав лично от Любка Рондова и вечерта на концерта в читалище “Изгрев” изпълниха програмата си с оправдано самочувствие. “Горски здравец” е единствената група, изпяла тригласни фолклорни обработки, а солови песни изпълниха Елена Рускова и Лимонка Кирева. Бони Милчева изрази възторга си от изпълненията на “Евридика” и определи групите на Чоли като “Номер едно”.
Няколко дни по-късно, на 24 ноември, друга група, ръководена от Никола Янев, взе участие в тържество във Военния клуб в София под патронажа на министъра на отбраната Аню Ангелов. Поканата бе от фондация “Жени Човешки ресурси”, а идеята да бъде подкрепена трудната и благородна дейност на работещите с хора в неравностойно положение. Жените от дома за възрастни хора с психични разстройства от село Ровина, Смолянско с директор Емилия Козарева представиха с огромен успех постановката “Жена на всички времена”. Много аплодисменти пожъна и изпълнението на фолклорната група “Златна есен” към Центъра за рехабилитация и социална интеграция на хора с увреждания “Св. вмца Неделя” в Ракитово. Никола Янев съобщи, че са получили и ще приемат няколко покани за участие в подобни срещи на хора в неравностойно положение. В деня на хората с увреждания 2 декември група “Златна есен” весели и потребителите в дневния център в Ракитово.
Участниците в групите и ръководителят Никола Янев благодарят на кмета на Община Ракитово Любомир Петков за осигурения превоз, без което техните изяви не биха били възможни.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола