Велинград - online - Не “различни”, а щастливи деца 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Не “различни”, а щастливи деца
Публикувано 2011-12-06 08:57:15 от темпо

Сръчни ръчички, щастливи очички
Слънчевият петъчен следобед на 2 декември се превърна в импровизиран празник във връзка с Международния ден на хората с увреждания. Част от екипа и децата на Дневен център за деца и младежи с увреждания “Надежда” Велинград организира съвместно мероприятие с деца, настанени в приемни семейства с домакин отдел “Закрила на детето” към Дирекция “Социално подпомагане”.

За предстоящите коледни и новогодишни празници децата сами изработиха украса за коледната елха. Сръчните детски ръчички сътвориха красиви играчки, на които написаха имената си и сами закачиха на дървото. Под звуците на приятна коледна музика, подкрепяни от психолога, логопеда и възпитателя на Дневния център всички се забавляваха и си помагаха помежду си. В стаята нямаше “различни”, а щастливи деца, които се разбираха, дори само с погледи и усмивки.
За добрата атмосфера се погрижиха г-жа Сашка Жекова - началник отдел “Закрила на детето” и г-жа Мария Димитрова - социален работник. Те бяха подсигурили заслужена почерпка за своите приятели. Изпитвайки гордост от собственоръчно направената украса, всички си тръгнаха щастливи с грейнали от вълнение очи.

Пътешествие, пълно с усмивки
Според годишния план за дейността на Дневен център за деца и младежи с увреждания “Надежда” тази седмица се проведе посещение в Регионалния природо-научен музей в Пловдив. Трима от членовете на екипа - логопедът, психологът и възпитателят на втора група придружиха група от 10 деца съобразно възрастта и техните индивидуални особености и интереси в импровизирано приключение из дебрите на природата. Децата се насладиха на забележителните експонати и показаха, че знаят как да се държат на обществено място. Направени бяха много снимки, които запечатиха щастливите детски очи и усмивки. След посещението на музея играха на воля в близкия парк.
Изморени, всички с удоволствие обядваха в Макдоналдс, където всяко едно от децата получи детско меню с интересна играчка в него, след което игрите продължиха в детския кът. И всичко хубаво има край. Групата се прибра в Дневния център, където с грейнали очи децата разказваха за преживените приключения.
Това мероприятие няма да бъде последно за възпитаниците на Дневен център за деца и младежи с увреждания “Надежда” гр. Велинград. Предстоят им още чудесни пътешествия, изненади и забавления.
Дневен център “Надежда”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола