Велинград - online - Богата равносметка на туристите-ветерани от “Острец” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Богата равносметка на туристите-ветерани от “Острец”
Публикувано 2011-12-06 08:58:06 от темпо

На 1 декември Клуб туристи ветерани “Острец” към ТД “Юндола 1919” проведе своето отчетно събрание. Туристите отчетоха периода ноември 2010 - 2011 г.
Отчетен доклад за изминалия период прочете председателката на клуба Любка Зинкова. Тя напомни, че 2011 г. бе обявена за Международна година на гората, която е дар божи за хората, а развитието на туристическото движение е преди всичко движение на пешеходците.

В доклада намериха място отбелязаните от туристите годишни: 161 г. от рождението на Иван Вазов, 116 г. организиран туризъм в България, 92 г. от учредяването на първото туристическо дружество във Велинград, както и две кръгли годишнини: 65 години от организирането и провеждането на националния и международен поход по пътя на Ботевата чета Козлодуй - Околчица, в който поход са вземали участие наши туристи и 135 г. Априлско въстание.
През отчетния период туристите ветерани са взели участия във мероприятия, организирани от общината, Историческия музей и клубовете на пенсионерите. Маркирани са туристически пътеки, построени са и са ремонтирани маси, пейки, заслони, навеси. С помощта на общината и бизнесмени е построен заслон в местността “Просце” над Клептуза и на Вазова поляна. Направени са маса и пейки на туристически кът “Катърово дере” между Вазова поляна и Свети Спас, за което имат съществен принос туристът Никола Вецов и групата му. На Гъбарника също се направиха маса и пейки.
През отчетния период клубът е посрещал гости от Разлог, Пловдив, а с водач Борис Гаджанов са завели група математици от цялата страна на Вазова поляна.
За отчетния период туристите ветерани са провели: 32 излета с 482 души, 9 похода с 97 участници, 7 екскурзии и автопохода със 148 участници и 17 културни мероприятия с 405 участници.
Клубът на туристите ветерани има 42 носители на значката “Турист ветеран”, 4 носители на златна значка от 100 национални обекта и над 10 носители на сребърна и бронзова значка на БТС, 8 носители на златна значка “Покорители на планински първенци”, 9 туриста са носители на значката “Отличник на БТС” и 2 са носители на медал “Алеко”.
През 2012 година туристите ветерани ще продължат работата по ремонта на заслоните, масите, пейките, по маркирането на туристическите пътеки от “Велина” до Джуков чучур и до хижа “Кладова” през Бялата скала. През януаре щу бъдат отбелязани Алековите празници и ще се вземе активно участие във всички мероприятия, организирани от общината, БТС и БФТВ.
Предстоят и провеждането на срещи с ръководствата на гимназията по горско стопанство и ДГС “Алабак” с цел помощ за залесяването на районите около заслоните. Ще продължи и работата по довършването на параклиса “Св. пророк Илия” над Клептуза и облагородяването на района около него. Ще се работи и по посока за възстановяване на традицията “Опознай родния край”, за което предстои работа с училищата.
Поздравителни адреси и цвете получиха 23 юбиляри и най-възрастните туристи Христо Чотрев на 92 г. и Георги Ушехов, които бяха наградени и с предметни награди.
От името на кмета на общината Иван Лебанов туристите бяха поздравени от зам.-кмета Исмет Бабучи, а почетни гсти бяха Жанет Бардарска, Невена Шуманова, Юлия Ковачева, както и председателя на ТД “Юндола 1919” Борис Голомехов.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води