Велинград - online - В очакване на Коледа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

В очакване на Коледа
Публикувано 2011-12-06 09:14:54 от темпо

В първите дни на декември все още било рано за коледно настроение, поне така казват. Във Велинград дори и в магазин като влезеш с коледен въпрос, ти се усмихват и обяснват, че още е рано, че има време до Коледа. А кой казва, че има време и защо коледното настроение като по часовник трябва да ни обзема в навечерието на този празник? Усмивката, добрият дух и настроение не изискват нито пари, нито кой знае какви усилия. Защо тогава да ги пазим, докато дойде Коледа? Аз моите не искам да ги пазя, дори за някой твърде ранното ми коледно настроение да е дразнещо или изнервящо. Въпреки кризата, трудните години и все по-празните джобове още от началото на декември ще се усмихвам коледно, ще си тананикам коледни песни и ще правя всичко възможно да заразя с този предколеден дух всички около мен. Като за начало малко предколедни поздрави и далечни усмивки от велинградчани, тръгнали по дирите на ”пътнико свиден” да търсят добруване в далечни страни. Чрез “Темпо” те изпращат коледен дух и настроение на своите близки в родния край. За някой това ще бъде още една изненада към тези, които ги чакат за празниците да се приберат във Велинград. За други обаче този поздрав с малко тъга ще се прибави към стотиците в писма, мейли или социални мрежи, за честитят Коледата, която ще празнуват далеч от дома.Предколедни поздрави на близки хора от далечни страни

Стойчо Стойков, работи в Гърция като модератор на интернет сайт.
Работя и живе в Гърция от много години. За да съм точен, тук съм от 22 години. В Гърция в началото на декември е като затишие пред буря. Това общо взето е ситуация, характерна за очакваната коледна треска. За съжаление подозирам, че тази Коледа заради кризата суматохата няма да бъде на 100 процента. У гърците се усеща едно напрежение. Както сигурно знаете, възнагражденията и социлните придобивки на доста гърци бяха орязани, а слуховете, че се очаква това да продължи също допълнително всяват смут. Но всички, в това число и аз, чакаме Коледа.
За този празник не се прибирам всяка година и това е, защото имам ангажименти и няма как. Обичам обаче да съм си във Велинград винаги, когато мога, защото имам приятели и близки и Велинград, въпреки проблемите, който има, си е най-хубавото място на света. За мен истинската Коледа е тогава, когато се съберем около масата цялото семейство. Това не се случва често, работим на различин места и сме пръснати навсякъде. Затова моментите, в които сме заедно, са безценни. Такива моменти и много здраве и дълъг живот пожелавам на всички.

Атанас Грахов, работи в Белгия от 10 години
С нетърпение чакам коледните празници. Макар да работя далеч от дома, винаги се прибирам за Коледа. Белгия е много красива в този период на годината - бляскава и светла, но за мен Коледа е моето семейство и във Велинград се чувствам щастлив, защото тук са хората, които обичам, Коледа с тях е истинската Коледа за мен.
С радост бих се върнал и работил в България, за да не се разделяме, но животът тук все още е много труден и не дава достатъчно добри възможности за реализация и добро възнаграждение. Иска ми се така, както в белгийските градове, и Велинград по Коледа да бъде бляскав и тържествен. Сигурен съм, че това ще се случи в близко бъдеще.
Искам да използвам страниците на вашия вестник, за да поздравя всички с настъпващите празници и да им пожелая много здраве и сбъднати мечти. На моите близки и приятели ще кажа само: “Чакайте ме, идвам си!”.

Гергана и Георги Николови, живеят от 5 години с двете си деца в Барселона, Испания
Не сме се прибирали за коледните празници. За съжаление е трудно и лятото, и зимата да си идваме във Велинград, затова и тази Коледа ще празнуваме в Испания.
Бъдни вечер и Коледа отбелязваме така, както в България. Опитваме се да спазим всички български традиции: постните ястия, свещичката и тамяна за Бъдни вечер и баницата с късметите за Коледа. На Бъдни вечер и Коледа ще си празнуваме само ние четиримата. Ако дойдат гости - добре са дошли, но тук в Испания на Коледа не се канят гости, не се ходи и на гости. Знам, че испанците, както и ние, празнуват като се събират само най-близките. Испанците готвят много риба, шоколад и месо за празника. Ние пък ще се опитаме отново да спазим българските традици. Аз не мога да готвя капама, но ще приготвя пълено пиле, задължително на масата ще има и баница с късмети.
И тази Коледа очакваме с малко тъга. Уж сме свикнали далеч, но нашите близки ни липсват. Със сигурност бихме заменили голямо празненство тук за скромна семейна вечера в България с нашите семейства и с най-близките ни приятели. Признаваме, че искаме да живеме и да работим тук, но на Коледа да сме си у дома, в България. Това си и и пожелаваме: догодина на Коледа всички да се съберем заедно и да празнуваме. На нашите семейства в Ракитово и Велинград, на приятелите пожелаваме да са живи и здрави, весела и щастлива Коледа и една успешна идваща нова 2012 година.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай