Велинград - online - Поръчката за енергийна ефективност пак спряна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Поръчката за енергийна ефективност пак спряна
Публикувано 2011-12-06 09:22:10 от темпо

Не му върви на проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в три учебни заведения в община Ракитово - Оздравителното СОУ “Христо Смирненски” и детските градини “М. Палаузов” и “3-ти март” в Ракитово и Дорково. По проекта техните сгради трябваше да бъдат цялостно санирани - с нови дограми и топлоизолации, с енергоспестяващи осветителни тела и дори със соларни инсталации за топла вода. Безвъзмездното финансова помощ в размер на 759 768 лева бе осигурена от Оперативна програма “Регионално развитие”.

През февруари 2011 г. общината обяви обществена поръчка за неговото изпълнение, но тя бе прекратена по препоръка на финансиращия орган заради нарушения в условията към участниците. Поръчката бе обявена повторно в навечерието на местните избори - на 14 септември 2011 г. С решение, обявено на 28 ноември 2011 г., новият общински кмет Любомир Петков прекрати провеждането на поръчката. Мотивите са установени процедурни нарушения, които не могат да бъдат отстранени без това да промени вече обявените условия. Членовете на комисията, включително председателят и юристът, не могат да продължат работа, поради което не може да бъде спазен и 30-дневният срок за приключване на работа. Към установените нарушения е и това, че от комисията не е съставен протокол и не са уведомени участниците.
Това не е единствената стопирана обществена поръчка на община Ракитово през последните месеци. На 4 октомври бе прекратена поръчката за доставка на хранителни продукти за детските градини и млечната кухня, тъй като нито един участник не подаде оферта. Преди дни кметът Л. Петков прекрати обявената от предишното общинско ръководство поръчка за информационно обслужване по два проекта на обща стойност близо 65 000 лева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай