Велинград - online - Общината пак ще опита да си събере парите от реклама 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината пак ще опита да си събере парите от реклама
Публикувано 2011-12-06 09:31:24 от темпо

Община Велинград ще направи пореден нов опит да си събере парите от незнайния брой рекламни табели и трансперанти, разположени на територията на града. Тя отправи нарочна покана към собствениците на така наречените “рекламно-информационните елементи” (РИЕ) до 29 ноември 2011 г. да преподпишат изтеклите договори или да подпишат нови. Доколко подобна покана изпълнява целите си личи по факта, че към момента броят на подписаните договори за реклама е 7(!).

И това във Велинград, където на който ъгъл да застане човек, може да преброи поне 10 табели с различна големина и облик. А пътувайки от Чепино към Каменица, може да преброи поне 23 големи рекламни транспаранта, опънати над булевард “Съединение”.
Много по-ефективна мярка се оказва премахването на рекламни елементи, за които липсват договори и плащания. Преди дни общината е отстранила няколко такива от кръговото кръстовище пред жп-гарата, след което част от собствениците са побързали да си платят и узаконят табелите. В този случай явно “тоягата” върши повече работа от “моркова”.
Тарифата на общината за поставяне на РИЕ не е променяна от 2007 година. Но от години общинската хазна не успява да си събира дължимите суми, а собствениците на табелите и траспарантите минават “между капките”. Това донякъде обяснява липсата на интерес към конкурсите за наемане на билдобордове, които общината обявява няколко пъти, но няма кандидати. Просто немалък брой фирми си слагат табели без конкурс, без договор и съответно без плащане. В същото време и тези, решили да спазят реда, с право недоволстват, че процедурите в общината са твърде тромави и губят много време.
Не е маловажна и темата за абсолютното разностилие на рекламните табели в СПА столицата. Но за тяхното уеднаквяване са нужни доста средства, които ако не спечели по проект, сега общината няма как да задели.
В момента кризата до такава степен е притиснала Община Велинград, че запушването на пробойните в общинската хазна повече не може да се отлага. Събирането на приходите от реклама е една от тях, но въпросът е дали този път общината ще прояви твърдост, ще приложи собствените си разпоредби и ще предложи по-гъвкави варианти за сключване на договори и заплащане на рекламите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай