Велинград - online - Велинград спечели приз “Най-зелен град” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград спечели приз “Най-зелен град”
Публикувано 2011-12-12 22:51:56 от Темпо

В петък, 9 декември, общинският пресцентър съобщи, че Велинград печели приз “Най-зелен град” от националната кампания “Зелена България“.

Организатор на кампанията с мото “Да си зелен не е само отговорност - това е поглед в утрешния свят” е Министерството на околната среда и водите. Общините, желаещи да се борят за приз “Най-зелен град”, трябваше да представят свои изпълнени проекти, които да отговарят на определени критерии. Основните са: да са създали нов облик на населеното място, да са ангажирали за зелената кауза голям брой участници и да са финансирани със собствени средства.
Община Велинград бе допусната до участие в кампанията благодарение на общинските проекти за пешеходна зона по бул. “Съединение“ и за младежки парк. В първия проект затворената за МПС пешеходна зона, която велинградчани наричат Търговската улица, е озеленена с декоративни дървета с формирани на определена височина корони, осветени с LED осветление. Във втория проект с доброволен труд за деня на Земята с участието на общинското ръководство и служители на общината са засадени 103 броя дървета и над 200 броя храсти от общинския разсадник.
Според регламента на кампанията градовете са разделени в шест категории според броя на населението. Велинград получава приза “Най-зелен град” в категорията градове с население от 10 000 до 30 000 жители. Победител сред най-големите градове стана Стара Загора. Официалното награждаване ще се състои на 13 декември 2011 г. в музея “Земята и хората” в София.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води