Велинград - online - Предколедни поздрави на близки хора от далечни страни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Предколедни поздрави на близки хора от далечни страни
Публикувано 2011-12-12 23:08:12 от Темпо

Венета Белухова, живее и учи в Белгия Коледа определено е любимият ми празник. Семейството, трапезата, традиците - коледният дух се крие във всички тези неща. Украсяването на елхата, изненадите, тайно приготвени за любимите хора, искрената радост в техните очи сутринта на 25 декември, дори досадните борови иглички, накапали под дървото, всичко това придава неустоим чар на целия ритуал и ни кара да се почувстваме като в приказка, дори и само за ден. Просто това е времето за чудеса.

Живея в Белгия вече 7 години и последните 5 не съм се прибирала в България за Коледа, което страшно много ми липсва. Тук не е същото, няма така силно установени традиции, на Бъдни вечер не се пости, няма пита, няма късмети. По-важен за белгийците е обядът на 25 декември. На него трябва да присъства цялото семейство, почти никой обаче не ходи на църква. Общо взето всяко домакинство си създава свои собствени обичаи и се придържа към тях, това вероятно е резултат от огромната смесица от религии, нрави и култури, събрани в тази държава.
Колкото повече наближава Коледа, толково повече ми се иска сняг. Моята супер Коледа е такава - бяла, чиста, навън е адски студ, но не усещаме нищо, скрити зад запотените прозорци, сгушени пред горящата камина, до елха, отрупана с подаръци, уют и аромат на канела.
Дни преди този хубав празник се чувствам невероятно щастлива, че тази година най-сетне ще прекарам Коледа със семейството си. И мога само да пожелая на читателите да имат шанса да са заобиколени от толкова много любов, топлина и радост, които само най-близките им хора могат да им дадат. Отворете сърцата и душите си, обичайте и оценявайте всеки около вас - това не е трудно, а отплатата си струва.
Стела Гинчева, работи от 5 години в Тел Авив, Израел
За Коледа ще се съберем българите, които се познаваме тук и ще празнуваме заедно. Опитваме се, макар и далече, да съхраним коледния дух. Приготвяме български ястия, украсяваме елха, макар че всички мечтаем само за едно: да сме си в България със семействата и приятелите. За тях са моите празнични поздрави - нека всички да бъдат живи и здрави! Искам да поздравя и мои приятели българи, защото тук те са моето семейство: Ели и Владо, да сте живи и здрави!
Гергана Боянова, от 10 години в Ню Йорк, САЩ Със семейството ми сами украсяваме елхата за Коледа. Преди това приготвяме постни ястия за Бъдни вечер. Винаги на масата ни има велинградски боб софенка, сарми и питка. Празникът за мен са брат ми, майка ми и баща ми заедно.
В Америка има доста по-различни традиции за този празник. Американците изповядват различни религии и не всички празнуват Коледа, но независимо от вероизповеданието, ми е направило впечатление, че всички си разменят подаръци. За мен обаче не подаръците са най-важната част. Коледа е времето за семейството, да седнем на една маса, да хапнем, да се повеселим, просто да бъдем заедно. Искам на Коледа да имаме голяма и кичеста истинска елха в хола - сега имаме изкуствена, с бляскава коледена звезда на върха и много лампчики и снежни човечета. За да стане моята мечтана Кколеда супер, искам Дядо Коледа да ни подари личен готвач, който да ни сготви вкусни гозби и после да измие купищата чинии и да изчисти цялата къща.
За Коледа искам да поздравя всичките си близки във Велинград. Специални поздрави за баба Грудка, баба Деля, за дядо. Поздравявам още семейство Димитрови и всички мои приятели и познати. Желая на всички весела Коледа и весело изкарване на празниците!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води