Велинград - online - Общината къса с НЦСР 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината къса с НЦСР
Публикувано 2011-12-12 23:16:01 от Темпо

Неизплатени заплати на служителите станаха причина Община Велинград да прекрати договорите за две социални услуги със сдружение “Национален център за социална рехабилитация” (НЦСР). На 2 декември т.г. общината е изпратила едномесечни предизвестия до НЦСР, с които уведомява неправителствената организация, че прекратява договорите за управление за защитеното жилище”Велина” за лица с физически увреждания и Дневния център за възрастни хора с увреждания във Велинград.

Общинският пресцентър съобщи, че основни мотиви за разтрогване на споразуменията са неплащането на трудовите възнаграждения на персонала въпреки преведената от Община Велинград субсидия и констатирано системно ненавременно представяне на ежемесечните финансови отчети, неподкрепени с никакви първични счетоводно-разходни оправдателни документи. Двете социални услуги бяха спечелени по проекти и след 6-месечно стопанисване от 1 юли 2009 г. бяха предоставени след конкурс на софийското сдружение. Оборудването и на двата центъра е по проект на програма ФАР. След прекратяване на договорите двете социални услуги ще преминат на разпореждане на общината като второстепен разпоредител и ще бъдат финансирани като държавна делегирана дейност. Директорите и на защитеното жилище “Велина” Стоян Дулев и на Дневния център за възрастни хора с увреждания Елена Янева-Зисова запазват заеманите от тях длъжности.
През последните месеци около НЦСР тече скандал заради неплатени трудови възнаграждения и в други градове в страната. Преди седмица в Народното събрание по темата в отговор на депутатско питане говори министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Той съобщи, че НЦСР управлява 13 социални услуги в Бургас, Варна, Велинград и Правец и дължи общо над 360 000 лева за заплати на служителите. Държавата е превеждала навреме средствата на общините, които от своя страна също навреме са ги превеждали на НЦСР, който носи цялата отговорност за неплатените суми, заяви социалният министър.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води