Велинград - online - Ракитовският Паганини 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитовският Паганини
Публикувано 2011-12-20 09:25:16 от темпо

Иван Елкин - спокойно можем да кажем “Ракитовският Паганини”. Животът и професионалният път на бате Ванчо е винаги с любов. В Европа има празници на Моцарт, Щраус, а ние имаме само един Паганини в Ракитово. Той ни възпита и с голямо желание, преданост и педагогика, които у него са вродени, да обичаме музиката. Винаги чаровен, с неговата усмивка и с цигулката, бате Ванчо няма да остарее.

На неговия юбилей - 80 години ни събра да ни почерпи и то в църковния двор, защото е не само богоизбран, а има вътрешен заряд, за който всеки европеец би му завидял. Той ръководи и църковния хор в църквата. У него няма негативизъм, той е невероятен човек. Всеки, който се е доближил до него, е заразен от неговата магия. За да станеш музикант, трябва много труд. Музиката той носи в сърцето си. Неговата скромност и неговото трудолюбие са завиждане. Но когато чуе музика, неговото лице се озарява от щастие и доволство, защото така обича музиката и я усеща със сърцето и душата си. Щастие е да слушаш, когато нашият чародеец изпълнява музика на Моцарт, Бах, Чайковски, Вивалди и др. Неговата дарба се нарича любов. Затова и ние ракитовци се отплащаме с любов, че той е нашето богатство - човешко и музикално. Той е благодетел, той е човек на душевността, той е родолюбец.
Всеки ден около него се събират не само музиканти, защото той е ракитовският омайник - богата личност, мъдрец, земен. Музиката е неговият живот. Затова ние с най-топли чувства изразяваме своето преклонение и обич към него, като го наричаме най-интимно бате Ванчо - нашия Паганини. Да ни е жив и здрав!
Невена Димова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България