Велинград - online - Туристическият бранш предлага 16 идеи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Туристическият бранш предлага 16 идеи
Публикувано 2011-12-20 09:53:07 от темпо

На 15 декември се проведе първото заседание на новия Консултативен съвет по туризъм в община Велинград, водено от ресорния заместник-кмет Ася Хрисчева. Консултативният съвет ще се състои от 16 човека, както и досега, като техните имена ще бъдат уточнени в началото на януари 2012 г.

Основна тема бе участието на общината в международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”. Въпросът дали Велинград да се включи в проявата е дискусионен, тъй като тази година туристическата борса ще бъде не в центъра на столицата в НДК, а в Експо центъра, който е отдалечен, а входът за посетители е платен. Новото местоположение и условия не се приемат еднозначно и затова общината ще сондира мнение за участие и с други големи СПА дестинации, за да се вземе окончателно решение.
Златко Златанов, който влиза в Консултативния съвет като председател на Комисията по туризъм към Общинския съвет, представи 16 инициативи, предложени от местния туристически бранш за периода 2012 - 2016 година. Сред по-интересните са създаване на зелена растителност и изграждане на капково напояване от Чуката до Велинград; изграждане на ледена парзалка в пространството пред Централния плаж; преместване на Пазара в отсечката от моста на р. Луковица на бул. “Съединение” в посока Асфалтова база, като речният канал се покрие; подмяна на растителността по улиците във Велинград, тъй като сегашната вече е стара - браншът има лоби и можем да кандидатстваме пред Гинес за най-зелен град. За Клептуза трябва да бъде обявен национален конкурс и да се търси партньорство, най-добре чрез продажба през железен договор, смята Златко Златанов. Той предложи общината да продаде на сериозен инвеститор и парцел от 80-100 дка в посока Драгиново за изграждане на най-големия аквапарк с минерална вода на Балканите. Г-н Златанов се обяви против идеята общинските бани да работят със социална насоченост. Според него трябва да се търси помощ от Министерството на културата и баните във Велинград да се превърнат в работещи музеи на минералната вода.
По време на Консултативния съвет бе обсъдено и предложение общината да назначи професионален туристически мениджър с висока заплата, който да отговаря за стратегията в областта на туризма. Темата ще бъде дискутирана отново при приемане на щатното разписание на ОА през януари 2012 г. Темпо

Отлична реклама за Велинград е новият приз “Най-зелен град”, който бе връчен на кмета Иван Лебанов на 13 декември на церемония в столицата с участието на новия президент Росен Плевнелиев. Велинград спечели наградата от конкурса, организиран от Министерството на екологията, в категорията градове от 10 000 до 30 000 жители.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай