Велинград - online - Д-р Ат. Ташев, управител на “МБАЛ-Велинград”: Не гледам в канчето на други 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Д-р Ат. Ташев, управител на “МБАЛ-Велинград”: Не гледам в канчето на други
Публикувано 2011-12-20 09:57:00 от темпо

От “Здраве” интерпретират договора за скенера и рентгена по собствен начин и частично. Апаратурата бе закупена с цел да се спаси болницата, тъй като от 1 януари 2010 г. влязоха в сила нови изисквания на Здравната каса и общинската болница щеше да фалира, ако група доктори не бяха събрали собствени средства за закупуване на скенер. Всяка скенография се заплаща: през 2007 г. плащахме по 3-4000 лева месечно на “Здраве”, през 2008 г. по 5-6000 лева, имаше и месеци с 10 000 лева.
От “Здраве” интерпретират договора за скенера и рентгена по собствен начин и частично. Апаратурата бе закупена с цел да се спаси болницата, тъй като от 1 януари 2010 г. влязоха в сила нови изисквания на Здравната каса и общинската болница щеше да фалира, ако група доктори не бяха събрали собствени средства за закупуване на скенер. Всяка скенография се заплаща: през 2007 г. плащахме по 3-4000 лева месечно на “Здраве”, през 2008 г. по 5-6000 лева, имаше и месеци с 10 000 лева. Сключихме договор с “Вели Медикус” - за период от 7 г. те ще си върнат парите и след това ще подарят апаратурата на общинската болница. Посочените в договора 15 000 лева месечно са защитна клауза в случай, че през този период някой купи болницата. Справката показва, че реално плащаме месечни суми от 5000 до 12 000 лева, няма нито един месец, в който да сме платили 15 000 лева.
По въпроса за ремонта на общежитието ще припомня, че предишният Общински съвет не ни позволи да теглим кредит и да го извършим сами. В момента “Медицински център Вели Медикус” прави ремонт на част от помещенията и общите части със собствени средства. Тези пари след това ще се приспадат от наема, който центърът ще дължи на общинската болница. Вероятно със сключването на новия рамков договор за 2012 г. ще заработи и новият ДКЦ.
Не гледам в канчето на други, стига и те да не гледат в нашето. Общинска болница е проверявана многократно от НАП, одитори и каса. Искаше ми се вече да сме приключили със съдебните спорове, но в този случай ще дам д-р Савова на прокурор. Нашата общинска болница е една от деветте в цялата страна, която участва с проект за европейско финансиране за ново медицинско оборудване и това ще я направи още по-конкурентноспособна. От септември 2012 г. ще влезе в сила републиканската здравна карта, в която болница “Здраве” я няма и това е истинската причина за желанието да се обединим.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България