Велинград - online - Цял месец ваканция в детските градини 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Цял месец ваканция в детските градини
Публикувано 2011-12-20 10:00:01 от темпо

За много родители, чиито деца посещават детски градини във Велинград, януари ще бъде труден месец. Общината реши, че от 27 декември 2011 г. до 31 януари 2012 г. подготвителните групи на всички ЦДГ и ОДЗ ще провеждат занятия само в сборни групи според посещаемостта на децата. Решението е продиктувано от факта, че по това време на годината има висока заболеваемост сред децата, съобщи общинският пресцентър.

Извън официалните аргументи не е тайна, че общината има финансови затруднения, свързани с осигуряването на отоплението и храната за детските градини. Така ваканцията през януари ще бъде “глътка въздух” за общинската хазна, която въпреки трудностите продължава да държи една от най-ниските такси за детски градини.
От друга страна обаче доста родители негодуват, тъй като няма кой да гледа децата им и алтернативата е те самите да не ходят на работа - да ползват отпуск или да търсят болнични. Сборните групи, които се организират за най-нуждаещите се, също не се харесват на майките, тъй като се събират деца от различни възрастови групи. Едномесечната ваканция през януари не е предпочитана и от учителките, които ще са принудени сега да ползат от платения си годишен отпуск.
По искане на директорите ЦДГ “Мир“ в Сърница, ЦДГ “Кокиче“ в Грашево и ЦДГ “Юрий Гагарин“ в Света Петка ще излязат изцяло във ваканция и там през януари няма да има сборни групи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води