Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.12.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.12.11
Публикувано 2011-12-27 10:38:03 от темпо

ТАКСА СМЕТ Таксата, която жителите на Велинград плащат за битови отпадъци, и през 2012 г. няма да бъде променяна и остава 1.3 промила върху данъчната оценка на имотите. Както “Темпо” вече писа, намалява таксата за нежилищните имоти на фирми от 11 на 8 промила и за физически лица от 11 на 1.3 промила. С намалението общината се надява да увеличи събираемостта на налога. Общата сума за такса смет, която общината трябва да събере, е 1 398 350 лева, определена е преди 3 години на базата на план-сметка на общинското дружество “Стройком” и оттогава не е повишавана.


БАНИ Кална и Чепино баня, които общината си върна след разваляне на концесиите, бяха предоставени за стопанисване и управление на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” (“СИП”). Директорът на “СИП” Юлиана Ковачева е упълномощен да събере старите задължения във връзка с експлоатацията им и да води съдебни дела срещу длъжниците.

ЗАПЛАТИ Утвърдени бяха месечните трудови възнаграждения на кметовете. Кметът на общината ще получава 1460 лева, кметът на Драгиново 850 лева, на Сърница 810 лева, а на по-малките кметства от 450 до 680 лева.

ПРЕДУЧИЛИЩНО Работещите в сферата на предучилищното възпитание ще получат по силата на Колективния трудов договор за системата на народното образование средства в размер на една минимална работна заплата от 270 лева. Парите са осигурени от държавния бюджет.

МУЗЕЙ Приет бе правилник за устройството и дейността на Историческия музей като юридическо лице на юбджетка издръжка на общината, културна и научна организация. Правилникът е съгласуван от министъра на културата Вежди Рашидов.

АЛИБИ Съветниците дадоха съгласие за благоустройство пред кафе “Алиби” във връзка с постъпила молба от “Масларов и син” ЕООД. Фирмата предлага да направи като дарение преустройство, осветление, озеленяване и водни огледала на част от улицата-тупик по одобрен проект и без да се ползва за търговска дейност.

ОБЛЕКЛО Служителите от Общинска администрация и звената към нея ще получат по 270 лева за работно облекло. Парите се дават по Наредбата за безплатно и униформено облекло.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води