Велинград - online - Общината ще тегли кредит от 5 милиона лева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината ще тегли кредит от 5 милиона лева
Публикувано 2011-12-27 10:42:20 от темпо

На първата си редовна сесия на 22 декември 2011 г. новият Общински съвет взе решение, за което кметът Иван Лебанов настояваше, а предишните съветници отказваха в продължение на повече от 3 години - Община Велинград да тегли банков кредит.

В началото на заседанието Реджеп Ходжов прочете обща декларация от групите на ГЕРБ, ЕНП, Общество за Нова България и Коалиция за Велинград, с която призоваха да бъдат загърбени личните и политически интереси и да се даде шанс на кмета и Общинска администрация да разплатят натрупаните задължения и общината да продължи да работи по европейски проекти. Да спрем конфронтацията между кмет и Общински съвет и да покажем, че можем да работим заедно, се казва в декларацията.
Кметът Иван Лебанов изрази задоволство от позицията на партиите. Той съобщи, че задълженията на общината възлизат на 3 060 000 лева, които са натрупани през годините, включително има и стари дългове от 2007 г. Общината дължи пари за снегопочистване, около 400 000 лева за храна за детските градини, около 100 000 лева за гориво, поради което доставката е спряна (това съветниците изпитаха и на собствен гръб, тъй като парното в голямата зала на общината не работеше и заради студа част от заседанието се проведе в малката зала). Иван Лебанов посочи, че община Ракитово има задължения за 6 милиона лева, а нашите са по-малко и това показва, че при нас финансовата дисциплина е на добро ниво.
Кметът напусна заседанието и не чу изказванията на съветниците преди гласуването. Александър Гагов обясни, че в предишния Общински съвет е бил винаги против тегленето на крадит и сега прави сериозен компромис в името на добрата воля. Той предупреди, че няма да се съгласят да продължи да се работи като досега и ще изискват да се строи или прави нещо, само ако има осигурени пари, а не да им се извиват ръцете постфактум. Али Мареков обяви, че досега от ДПС са били против, тъй като предишните искания за кредит са били “един хвърчащ лист”.
Кредитът ще бъде дългосрочен и револвиращ, което ще позволи общината да плаща лихви само върху дължимите суми. Общата сума е 5 милиона лева, но на първо време няма да се тегли цялата. Банката ще бъде избрана с обществена поръчка, а срокът на кредита е 96 месеца. Той ще бъде обезпечен със залог върху собствените приходи на общината.
Тегленето на кредит бе подкрепено от 27 съветници, двама от ГЕРБ се въздържаха.
Елена Баева









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай