Велинград - online - Болни(чни) войни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Болни(чни) войни
Публикувано 2011-12-27 10:49:30 от темпо

В самия край на 2011 г. избухна истинска война между двете болници във Велинград - общинската “МБАЛ-Велинград” и частната “Здраве”. Това е пореден епизод от дългогодишната сага, която премина всички стадии от пълна колаборация между работещите в двете заведения до тежка раздяла.

“Първият изстрел” в битката прозвуча преди седмица, когато на пресконференция двамата управители на “Здраве” д-р Йорданка Савова и д-р Георги Дошев извадиха на бял свят договор за съвместна дейност между общинската болница и частното дружество “Вели Медикус”, създадено от лекари, работещи в нея и с управител д-р Весел Хърльов. По силата на този договор дружеството отдава за ползване на болницата закупени от него скенер и рентген. От “Здраве” изчислиха, че за срока на договора от 7 години общинската болница ще плати на “Вели Медикус” над 1.2 милиона лева за ползването на апаратурата и определиха това като източване на здравното заведение. Другото обвинение е, че дъщерният частен “Медицински център Вели Медикус” се настанява в бившето работническо общежитие, което с решение на общината бе включено в капитала на “МБАЛ-Велинград”, за да разкрие там общинската болница свой ДКЦ.
На 19 декември пред медиите застана цялото ръководство на общинската болница. Управителят д-р Атанас Ташев и неговият екип определиха въпросния договор като единствения начин през 2009 г. да бъде спасена и запазена болницата. Ако тогава лекарите не са извадили собствени пари, за за купят рентген и скенер, “МБАЛ-Велинград” е нямало да може да покрие новите изисквания на Здравната каса от 2010 г. и така е щяла да фалира. Лекарите обвиниха д-р Савова като бивш управител на общинската болница, че все още изплащат натрупаните от нея задължения и че по нейно време фирмата “Булфарма” на д-р Михаил Тиков е източвала общинското дружество, печелейки почти всички поръчки за доставка на лекарства. Според лекарите след Нова година в сградата на общежитието ще заработи новото ДКЦ, което е собственост на “Медицински център Вели Медикус”, но то ще подпомага изцяло дейността на общинската болница.
Само два дни по-късно, на 21 декември, основният собственик на болница “Здраве” д-р Михаил Тиков свика нова пресконференция. И обяви, че общинска болница вече е частна, че общината няма капитал в нея, тъй като дружеството е декапитализирано. Прогнозата на д-р Тиков е, че след Нова година някой ще поиска обявяване на общинска болница в несъстоятелност.
Въпреки че идва поредица от празници, едва ли болниците ще обявят примирие. На 20 декември от “Здраве” са подали официална жалба по Районната прокуратура с копие до кмета на общината Иван Лебанов и председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова. Така че в битката се отварят нови фронтове, а “Темпо” ще продължи да следи темата.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай