Велинград - online - Културният дом ще бъде съборен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Културният дом ще бъде съборен
Публикувано 2011-12-27 10:51:06 от темпо

Недовършеният строеж на Културния дом, който “краси” центъра на Велинград вече над 30 години, ще бъде съборен.
Собственик на незавършената сграда в момента е акционерното дружество “Културен център Велинград”, представлявано от изпълнителните директори Димитър Тодоров от Пловдив и Теодора Петрова от София. На 20 декември 2011 г. пълномощникът на дружеството Деян Лазаров е подал молба до кмета на Община Велинград.
Като мотив за събаряне на сградата се посочва, че тя е обществено опасна, с морално остаряла архитектура и с неестетичен вид в центъра на курорта.
Искането влезе като допълнителна точка в дневния ред на сесията на Общинския съвет на 22 декември. Вносителят Реджеп Ходжов обясни, че точката е придвижена толкова бързо, тъй като събарянето на голямата сграда ще отнеме поне 5-6 месеца и е добре да бъде извършено преди началото на летния туристически сезон. Положително становище по въпроса са дали кметът Иван Лебанов и главният архитект Тодор Енев, който е представил темата ден по-рано и на Експертния съвет по устройство на територията. В подкрепа на искането за събаряне се изказа Александър Гагов, според когото на мястото на недовършената сграда собствениците засега искат за заравнят и озеленят терена. Екатерина Каферинова припомни, че още преди години е искано събаряне на сградата, тогава съветниците са отказали с мотив тя да се запази като Културен дом, но рано или късно тя трябва да се махне.
С 28 гласа “за” съветниците взеха решение за събаряне на Културния дом, единствено Тома Пачалов се въздържа. Начинът, по който ще бъде извършено събарянето, не бе коментиран.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола