Велинград - online - ...И да вярват в себе си! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

...И да вярват в себе си!
Публикувано 2012-01-03 09:34:57 от темпо

Това е част от пожеланието, което осмокласничка от СОУ “Васил Левски” Велинград отправи към читателите на вестника ни в навечерието на Новата година.
Докоснатата от Бога чаровница се казва Жана Любомирова Янкова от Ракитово, където й гостувам, за да я поздравя за спечелената стипендия от фондация “Communitas”.
Жана е момиче, което пише стихове (писахме за нея по време на литературните четения в Ракитово), което чете книги, което твори есета, което печели награди. Или казано направо - момиче, което вярва в себе си и развива дарбата си.
Преди 2 години пише есето “Бъдещето на природата - природата на бъдещето”, с което печели участие в 6-дневен палатков лагер на Беглика, общение с природата и с деца с подобни интереси.
През 2011 година, когато още е ученичка в СОУ “Св. Климент Охридски” в Ракитово, попада на брошура със заглавие “1000 стипендии търсят точно теб!”. Жана написва есето “С машината на времето бих...” и се класира за телефонно събеседване през септември, което преминава. Сподели, че препитващите са я “разходили” из цялата история от пети до седми клас плюс въпроси от обща култура. На 8 ноември получава одобрение за стипендията - 50 лева, превеждани в продължение на 10 месеца и 200 лева, наречени условно “кредит за книги в книжарници “Хеликон”, която е партньор на фондация “Communitas”, както и консултация със специалисти и общуване с ученици със сходни интереси в други науки. През януари 2012 г. Жана и останалите стипендианти на фондацията са поканени на Националното изложение на таланта в София.
“Желая на всички весели празници! Много приятни емоции и да вярват в себе си!” - това пожелава Жаня Янкова на нашите читатели. Към хубавото пожелание прибавяме и нейното есе, с което в първите дни на 2012 г. се качваме на машината на времето:
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води