Велинград - online - Кой каквото прави, на себе си го прави 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кой каквото прави, на себе си го прави
Публикувано 2012-01-03 10:00:13 от темпо

Имало едно време една Болница. Тя стояла твърдо на мястото си, построена преди шест десетилетия с труда, ентусиазма и героизма на Хората от Долината и Планината. В нея хиляди жени за първи път чуха детския плач на рожбите си, в нея хиляди страдащи намериха изцеление на болките си, в нея се преплитаха съдбите на Хората в бяло - носителите на Хуманизма, Дълга и Милосърдието. В Болницата всички влизаха като в Храм - Божествен храм на Доброто и Надеждата. Тази горда твърдина на гордите планинци устоя на бурите и земетръсите, на политическите страсти и среднощни кошмари, защото тя нямаше политически цвят. Тя - Болницата на Хората от Долината и Планината, беше на всички.

Но напоследък, в безумното време, се появиха обезумели хора, които сплитаха интриги, лъжи и бъркаха в казана на Сатаната, за да хвърлят кал и омраза към онези, които работейки в името на здравето, не забелязваха коварните приготовления. Болницата замислено гледаше наоколо и все така си думаше: “Кой каквото прави, на себе си го прави”.
Злите хора, водени от Сатаната, решиха да я отровят. Замесиха питки с отрова и ги поднесоха на Болницата на Доброто и Надеждата. Тя се усмихна тъжно, защото знаеше коварните им помисли, взе питките с отрова и рече: “Кой каквото прави, на себе си го прави”.
- Изяж ги, изяж ги - крещяха неистово злите хора, защото се страхуваха от нея и нейните добри и всеотдайни стопани. В това време Сатаната готвеше поредния шантаж, ръсеше лицемерие, лъжи, коварство и поквара и изкушаваше страхливите и слабохарактерните. Всички зли хора и Сатаната говореха, говореха, изливаха жлъч и омраза и бързаха, много бързаха да убият болницата на Доброто и Надеждата. Но Болницата на твърдите и горди Хора от Долината и Планината, преживяла редица премеждия през годините, се обърна към всички хора - добри и покварени, излъгани и лъжещи, с думите:
- Хора, пазете се от лъжливи пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци-грабители. Тези лъжепророци показват “чудеса”, за да ви прелъстят. Не ме изкушавайте, лицемери! И нима онези, които кроят злините, имат сигурност, че Господ не ще накара земята да ги погълне или че мъчението не ще дойде при тях. О, бедни духом! Не следвайте онова, което не знаете. И не вървете по земята с надменност. Вие нито ще пробиете земята, нито ще се въздигнете колкото Планините. Не правете на ближния си онова, което е омразно за вас. Ако не искаш никой да те притеснява за това, което ти принадлежи, не го притеснявай и ти. Ако не искаш някой да те лиши от твоето, и ти не лишавай ближния от неговото.
Като чуха думите на Господа, който говореше с устата на Болницата на Доброто и Надеждата, злите хора и Сатаната се изпокриха, защото бяха страхливи и не обичаха Светлината. А господ е Слово и Светлина.
Ще попитате що стана с питките с отровата. Останаха скрити в пазвата на старата Болница. За да се помни и не се забравя, че на света има и зли хора, такива, с които никога не можеш да бъдеш приятел. Просто защото те са творение на Сатаната. А той и злите хора са търговците, които нямат място в Храма.
И тъй: “Кой каквото прави, на себе си го прави”. (В текста са използвани цитати от Библията - Евангелие на Матея гл. 7, т. 15, г. 24, т. 24 и гл. 22, т. 18; Свещения Коран - Сура Исра т. 36 и 37; Талмуда - Основен принцип на Тора - гл. 7, стр. 306)
Всяко съвпадение с лица, събития и факти е случайно.
д-р Наско Ванков

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води