Велинград - online - Изграждат 40-километров газопровод от Септември до Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изграждат 40-километров газопровод от Септември до Велинград
Публикувано 2012-01-03 10:37:28 от темпо

“Ситигаз България” ЕАД обяви инвестиционното намерение за изграждане на разпределителен газопровод за газоснабдяване на община Велинград.
Газопроводът ще е с обща дължина 40 километра, ще започва от землището на община Септември и ще премине през землищата на Варвара, Ветрен дол, Лозен, Паталеница, Дорково, Костандово и Велинград.
Планирано е разпределителният газопровод основно да премине през полски и горски пътища, извън урбанизираните територии. Строителството ще бъде съобразена с наличието на охранителни вододайни зони по трасето, пресичания на пътна инфраструктура и на водни обекти. Газопроводът не преминавта през защитени зони от НАТУРА 2000 и не засяга защитени територии.
Разпределителният газопровод ще се полага подземно и ще служи за транспортиране на природен газ по затворена система от газопроводи. Капацитетът му ще е Qn - 10 000 nm3/h с годишна консумация до Qn - 10 000 xnm3/год.
При изпълнение на строително-монтажните работи по трасето на газопровода ще се емитира малко количество прах, основно при изкопните работи в рамките на селскостопанските пътища, при депонирането на хумосния слой и възстановяването на терена. За намаляване концентрацията на прах в атмосферата от фирмата се ангажират да предпремат мерки за оросяване на земните маси.
От “Ситигаз Блъгария” считат, че в процеса на ескплоатация на бъдещия газопровод не се очаква замърсяване на околната среда, тъй като преминаващият през мрежата природен газ няма конкат с въздуха и възможност за въздействие върху него. При нормална работа на газоразпределителната мрежа не се отделят газообразни и аерозолни замърсители. Процесът на експлоатация не е свързан с използване на вода, така че няма да има и генериране на отпадни води.
Предстои инвестиционното предложение да бъде одобрено от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, от общинските администрации на Пазарджик, Септември, Ракитово и Велинград, Областната управа и от Министерството на земеделието и храните. Припомняме, че намеренията на “Ситигаз България” са до ноември 2012 г. Велинград да бъде газифициран.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води