Велинград - online - Шампионката на ПК “Белмекен” Вангелина Драганова: “Амбицирана съм да участвам на 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Шампионката на ПК “Белмекен” Вангелина Драганова: “Амбицирана съм да участвам на
Публикувано 2012-01-10 08:20:12 от темпо

Вангелина Драганова е състезател по плуване от ПК “Белмекен”. На 7 години стартира нейната кариера в този спорт, а на 12 години вече печели първия си медал от Държавното първенство в Сандански. Има спечелени общо 65 медала от различни национални и международни плувни състезания. От година и половина е част от националния отбор на България, а през месец декември 2011 г. младата състезателка взе участие в европейското първенство за жени в Шчечин, Полша, където подобри два национални рекорда. Вангелина е ученичка в СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и е в 10-ти клас. Тя тренира под ръководството на Йорданка Пенина и Велчо Клешков, които подготвят много плувци в Плувен клуб “Белмекен”. Младата шампионка нееднократно изказва мнението си за тях, че са „”изключителни хора и професионалисти”.


- Здравей, Вангелина. Съвсем скоро взе участие в силното европейско първенство преди месец в Полша. Как се почувства на този голям форум, имаше ли притеснение у теб, доволна ли си от резултатите ти там?
- Бях много щастлива, че участвам на състезание от такъв ранг. Видях на живо и плувах заедно с едни от най-добрите плувци, които съм гледала по телевизията. Беше наистина вълнуващо преживяване. Бяхме голям отбор от 12 плувци от България. Това беше още един повод за радост, като знаех, че има хора, които ме подкрепят. Доволна съм от резултатите, подобрих националния рекорд на 50 бруст. Това състезание беше само от полза за мен. Опитът, който придобих, е от голямо значение за бъдещите ми участия.
- Как се чувства едно младо момиче, което вече е подобрило няколко национални рекорда?
- Чувствам се по-амбицирана за още рекорди, ще продължавам да тренирам и да давам всичко от себе си. Наясно съм, че без тренировки и упоритост няма как да постигна високите цели, които съм си поставила. Подобряването на рекордите е голямо признание за мен, но и амбиция за още по-силно представяне.
- В началото на новата година какви са най-близките цели, които си поставяш?
- Като за цел си поставям да участвам успешно на повече международни състезания. Там се надявам да успея да придобия повече опит, който да ми помогне за по-добро представяне в следващите състезания.
- Имаш ли амбиция за участие на олимпийските игри в Лондон?
- Да, имам амбиция да покрия нормативите и да участвам на Олимпиадата в Лондон. Знам, че това ще бъде много трудно изпитания и ще трябва да полагам още повече усилия, но вярвам, че мога да го направя.
- Как ще протече подготовката ти за тях?
- Ако има финансова подкрепа, ще проведем повече лагери и ще участваме в международни състезания за покриване на олимпийска квота. - Какво ти отнема и какво ти дава плуването?
- Плуването ме научи на ред, дисциплина, отговорност, борбеност, но ми отнема от свободното време, което мога да прекарвам с приятели. Но в крайна сметка мисля, че плюсовете са много повече от минусите. Ценностите, които успях да придобия от този спорт, съм убедена, че ще ми помагат напред в спорта и в живота.
- Докъде стигат мечтите ти в този спорт?
- Мечтата ми е да спечеля медали от големите плувни форуми - европейски и световни първенства и олимпийски игри!
- На кого искаш да благодариш за изминалата 2011 и какво си пожелаваш за 2012 година?
- Искам да изкажа огромната си благодарност на моите треньори Йорданка Пенина и Велчо Клешков. Без тях нямаше да постигна тези успехи. Благодаря на родителите ми, които ме подкрепят винаги. За 2012 година си пожелавам на първо място много здраве, нови рекорди, успехи и участие на олимпиадата в Лондон!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България