Велинград - online - Потвърдиха присъдата за убийството на С. Клашнов-Чарли 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Потвърдиха присъдата за убийството на С. Клашнов-Чарли
Публикувано 2012-01-10 08:46:49 от темпо

Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата на обвинения за убийството на Северин Клашнов - Чарли Илия Баташки. Съдебното заседание се състоя на 30 декември 2012 г.
Северин Клашнов бе намушкан с нож и убит през нощта на 13 октомври 2010 г. пред заведение в Костандово. За деянието бе обвинен Илия Баташки, който бе осъден от Окръжен съд - Пазарджик на 2.8 години затвор и да изплати общо 110 000 лева парични обезщетения на близките на починалия.
Тази присъда бе оспорена пред апелативните съдии от две страни - и от обвинения, и от гражданските ищци в лицето на роднини и близки на убития.
Осъденият Илия Баташки е протестирал присъдата като явно несправедлива и е поискал нейната отмяна и намаление размера на обезщетенията. Отсрещната страна също счита присъдата за явно несправедлива, но иска нейното увеличение. Пред Апелативния съд прокуратурата е застъпила становище, че присъдата трябва да бъде потвърдена.
Решението на втората съдебна инстанция е, че потвърждава първоначалната присъда. Разгледана е извършената съдебно-медицинска експертиза, според която Илия Баташки не страда от психични заболявания, въпреки че интелектът му е на ниско ниво. Отчетено е, че убийството е извършено в състояние на афект, тъй като подсъдимият е защитавал баща си и е загубил контрол над емоциите си. Съдът е сложил на везните чистото съдебно минало и психичното здраве на обвиняемия, но и изключително високата степен на опасност на извършеното от него деяние - убийство на млад човек, баща на две деца и обществено ангажиран човек (Северин Клашнов бе убит, докато заемаше поста заместник-председател на Общинския съвет в Ракитово).
Потвърдената присъда не е окончателна и вероятно ще бъде обжалвана пред последната инстанция - Върховен касационен съд.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води