Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.12
Публикувано 2012-01-10 09:02:50 от темпо

На връх Йордановден Иван Ищев извади кръста от студените клептузки води, в които скочиха осмина смелчаци. Стотици велинградчани и гости на курорта се събраха, за да станат свидетели на традиционния ритуал.


ВиК Община Велинград стартира обществена поръчка за строителство, ремонт и рехабилитация на ВиК мрежи и съобръжения в селата Бирково, Враненци и Горно Дъбево. По Програмата за развитие на селските райони са осигурени 3 433 838 лева, за които общината вече подписа договор с Държавен фонд “Земеделие”. Откритият конкурс за избор на изпълнител по проекта, чийто срок е 25 месеца, е насрочен за 7 февруари 2012 г.

КАСИ От началото на 2012 година заработиха три нови каси на “ЕВН-България” в Костандово, Дорково и Драгиново. За удобство на клиентите касите работят в пощенските станции на селищата.

ГОРСКИ Регионалната дирекция на горите - Пазарджик обяви конкурси за щатни длъжности в район Велинград. Единият конкурс е за две щатни бройки за главен горски инспектор, а другият за началник на отдел “Горски инспектори”.

УЧИЛИЩА За втори път Община Велинград ще търси изпълнител по проекта за подобряване на енергийната ефективност в 5 училища и 3 детски градини. След прекратяване на първата процедура, започнала през август 2011 г., сега е обявен нов конкурс, който ще се проведе на 14 февруари 2012 г. Общата сума за строително-монтажните работи е 1 759 366 лева, а срокът за изпълнението им е 8 месеца. Средствата са осигурени от Оперативна програма “Регионално развитие”.

РАКИТОВО Община Ракитово ще проведе на 16 и 17 януари две обществени поръчки, в които са обединени два проекта - за подобрения в енергийната ефективност на учебни заведения и за превръщането на палеонтологичното находище и крепостта “Цепина” край Дорково в туристическа атракция. Първата поръчка е за строителен надзор и е на стойност 50 500 лева, а втората е за осигуряване на информация и публичност по проектите на обща стойност 63 700 лева.

РАБОТА Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Ракитово набира обществени възпитатели за 2012 година. Кандидатите могат да подават молби до 21 януари. Като партньор по проект “И аз имам семейство” общината обяви и подбор за двама социални работници за предоставяне на услугата “Приемна грижа”. Срокът за подаване на документи за участие в процедурата е 16 януари 2012 г.

СМЕТИЩА Община Велинград е изпълнила изискванията за закриване на депата за отпадъци в Пашово и Бутрево, съобщи Регионалната инспекция по околната среда и водите. За останалите селски депа от РИОСВ са установили некачествено изпълнение на дейностите и затова засега не дават потвърждение за тяхното закриване.

СЕЛИЩЕ На 30 декември 2011 г. комисия от Изпълнителната агенция по горите е разгледала искане за промяна предназначението на поземлен имот в землището на Побит камък, попадащ в горска територия. Искането е от юидическо лице, собственик на имот от 9.567 дка със съществуващ дърводелски цех, точиларна и ремонтна работилница. От ИАГ информират, че са изпълнени всички процедури и искането за промяна предназначението на земята в горски фонд е одобрено. Положително становище са дали Държавно горско стопанство “Селище” и Регионалната дирекция на горите - Пазарджик.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България