Велинград - online - ОТЗВУК: Хората чакаха дострояването, а не разрушаването на Културния дом 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК: Хората чакаха дострояването, а не разрушаването на Културния дом
Публикувано 2012-01-17 09:07:11 от темпо

В един от последните броеве на “Темпо” се споменават най-важните събития за всеки от месеците на отминалата година. Най-накрая за м. декември с няколко реда пише, че сградата на недостроения Културен дом в центъра на града ще бъде разрушена. Решението е взето със съгласието на нашите съветници.
Уважаеми съветници, велинградчани ви гласуваха своето доверие, давайки в ръцете ви настоящето и бъдещето на нашия град. Може би трябваше да уважите мнението им и тогава да вземате решения!

Години назад всички работещи хора в града дадоха определена сума от заплатите си за този Културен дом, а предприятията участваха с безплатни трудови дни. Това не говори ли много за мнението на велинградчани! Хората с радост чакаха построяването на дома. Трябва ли да напомняме, че културата обогатява душата, а изкуството възпитава?
Читалище “Отец Паисий”, построено назад в годините с хубава архитектура, в миналото е отговаряло на нуждите и изискванията на село и квартал Лъджене. Сега вече е крайно малко и недостатъчно за жителите на Велинград и на СПА столицата на Балканите! За това говори пълният, претъпкан салон при много културни изяви, недостатъчен да побере желаещите.
Разбира се, че дострояването на Културния дом е трудно, даже невъзможно. Всички обаче сме на мнение, че лесно се руши, но трудно се гради! Напомняме ви, че икономическата криза в Европа и България изпразни джобовете ни, а сега вие ще изпразните и душите ни!
Обръщаме се към вас, уважаеми съветници, защото ваше е решението за разрушаване на Културния дом, и ви задаваме въпроса каква е алтернативата? Какво толкова по-важно ще има на неговото място? Предполагаме - хотел, ресторант, кафене.
Искаме да ви напомним, че името СПА столица на Балканите не само ни прави горди, но и ни задължава! Задължава ни да бъдем отговорни към настоящето и бъдещето на града ни, към настоящето и бъдещо поколение. Какви са възможностите за културното развитие на нас и на нашите младежи в тези трудни времена? Борбата за насъщния трябва да се съчетае с глътка култура. Сега, за да видим един хубав професионален спектакъл, оперета и т.н., е възможно като направим екскурзия - казваме го със съжаление. Не заслужават ли велинградчани, сега вече европейци и жители на СПА столица, по-добра съдба?!
Непрекъснато слушаме за европейски пари, че трябва навреме да се усвоят. Не искаме ли, никой сам няма да ни ги предложи. Народът казва: “Едно дете не заплаче ли, никой няма да му даде да яде!”. Трябва силно да искаме нещо, за да го получим. Силно да обичаме Велинград, да се грижим отговорно за него, за неговото настояще и бъдеще.
Н. Малчева
От редакцията: Готови сме да поместим още мнения по темата, очакваме читателските писма на адреса на редакцията или на e-mail:tempovelingrad@abv.bg

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води